Szeretettel hívjuk az érdeklődőket dr. Turóczi Ildikó legújabb könyvének bemutatójára és vetített-képes előadására, amely december 10-én, kedden, 18 órakor lesz megtartva, a Báró Wesselényi Könyvtár pincéjében!

Aki december hónap folyamán beiratkozik a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban, vagy megújítja tagságát, 2020. január 6-án sorshúzáson vesz részt, ahol értékes könyveket nyerhet.

Vakajándék!

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár már 2007 karácsonyán élt az ajándékozás lehetőségével, és most, 2019 december 9-23 között újra meghirdetjük a „Vakajándék” nevű játékunkat. Ennek célja: közelebb hozni az olvasókhoz a klasszikus szépirodalmat, olyan művet adni az ünnepek idejére olvasni, amely újdonság számukra. Újdonság, mert valószínű, hogy más műfajt szoktak olvasni, újdonság, mert a legújabb, eddig még nem kölcsönzött irodalmat kínáljuk. A játék, -mert egy kicsit az is- lényege, hogy a felnőtt olvasók a meghatározott három kölcsönözhető könyvön kívül, negyediknek egy szépen becsomagolt könyvet választhatnak. A könyv meglepetés lesz, hiszen csak otthon láthatják, mit is választottak ki, a rengeteg becsomagolt könyv közül. A köny mellé egy kis cédulát is teszünk, melyre ráírhatják véleményüket a könyvről, kifejthetik véleményüket könyvtárunkról, illletve javasolhatnak bármit a könyvtárral kapcsolatosan. A könyvet határidő lejárása után vissza kell vinni a könyvtárba, a „Vakajándék” szó maga az elolvasandó könyv kiválasztását célozza, az ajándék abban áll, hogy az ajánlott mű elolvasásával megpróbált könyvtárunk egy kis szellemi többletet nyújtani az ünnepek idejére. Aki kitölti a kérdőívet, részt vesz egy sorshúzáson, amelynek nyereménye Fekete Vince Vargaváros című könyve. Sorshúzás: 2020. január 6.