Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Egy zűrzavaros éjszaka - a kézdivásárhelyi Városi Színház előadása a Vigadó Művelődési Házban

Egy zűrzavaros éjszaka - a kézdivásárhelyi Városi Színház előadása a Vigadó Művelődési Házban - EGY ZŰRZAVAROS ÉJSZAKA - a kézdivásárhelyi Városi Színház előadása a Vigadó Művelődési Házban. Készült Székely Csaba fordításának a felhasználásával / Vígjáték.Január 20-án, hétfőn 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház a 2014-es tavaszi / nyári évad első bérletes előadásával jelentkezik. Caragiale Egy zűrzavaros éjszaka című vígjátékát Albu István rendezésében a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásra érvényes a 2014-es tavaszi / nyári évadra megvásárolt Gábor Áron bérlet, ugyanakkor jegyet is lehet váltani felnőtteknek 15 lejes áron, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.Helyfoglalás a 0267 - 360 179-es vagy a 0729 - 058 197-es telefonszámokon.A 2014-es tavaszi/nyári évadra január 13-tól válthatók bérletek a Vigadó szervezőirodájában munkanapokon 8 és 16 óra között.Ion Luca Caragiale vígjátékával magyarul eddig Viharos éjszaka, Zűrzavaros éjszaka vagy Zűrzavaros éccaka címen találkozhattunk, a darab O noapte furtunoasă címen született 1879-ben. Az iskolában Caragiale-t az emberi butaság, a politikai képtelenség, a túlbuzgó nemzeti öntudat drámai megteremtőjeként tanították mindannyiunknak. Az igazi Caragiale viszont ennél sokkal több: az érzelmi hiányosságaink, kapcsolatbeli nyomorunk és hazugságaink kimondója. Mindezek egyszerre hatalmas káoszt teremtenek a színpadon és a szereplők lelkében egyaránt… ez az igazi zűrzavar. Ennél fogva az előadás hangvétele is bátran ingadozik a vigjáték és a tragédia közt, a szereplők egyszerre sírnak és nevetnek, az érzelmek nem ismernek sem nyelvi, sem társadalmi határokat, mindenki a legvégsőkig feszíti a húrjait. Szereposztás:SZŐRÖSSZÍVŰ DUMITRACHE POIAȚĂ MESTER - fakereskedő, a polgárőrség kapitánya : DIÓSZEGI ATTILANAE IPINGESCU - rendőr, a kapitány elvbarátja : ORBÁN LEVENTECHIRIAC - segéd, Dumitrache bizalmasa, polgárőrmester: FEKETE ZSOLTSPIRIDON - gyakornok Dumitrache házában: GULÁCSI ZSUZSANNARICĂ VENTURIANO - járásbírósági irattáros, joghallgató és publicista : DÁVID PÉTERVETA - Dumitrache hitvestársa : MEZEI GABRIELLAZIȚA - előbbi húga : A. KISS ANDREAVideó: DOBONDI LEHELDramaturg: FÜLÖP NOÉMIDíszlet-, jelmeztervező: ALBU ISTVÁNRendező: ALBU ISTVÁNA kézdi.infó 3 db 2 személyes ingyen belépőt sorsol ki a hozzászólók között 2014 január 19.-én, vasárnap este 23 órakor.

EGY ZŰRZAVAROS ÉJSZAKA - a kézdivásárhelyi Városi Színház előadása a Vigadó Művelődési Házban. Készült Székely Csaba fordításának a felhasználásával / Vígjáték.

Január 20-án, hétfőn 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház a 2014-es tavaszi / nyári évad első bérletes előadásával jelentkezik. Caragiale Egy zűrzavaros éjszaka című vígjátékát Albu István rendezésében a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásra érvényes a 2014-es tavaszi / nyári évadra megvásárolt Gábor Áron bérlet, ugyanakkor jegyet is lehet váltani felnőtteknek 15 lejes áron, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.
Helyfoglalás a 0267 - 360 179-es vagy a 0729 - 058 197-es telefonszámokon.
A 2014-es tavaszi/nyári évadra január 13-tól válthatók bérletek a Vigadó szervezőirodájában munkanapokon 8 és 16 óra között.

Ion Luca Caragiale vígjátékával magyarul eddig Viharos éjszaka, Zűrzavaros éjszaka vagy Zűrzavaros éccaka címen találkozhattunk, a darab O noapte furtunoasă címen született 1879-ben.
Az iskolában Caragiale-t az emberi butaság, a politikai képtelenség, a túlbuzgó nemzeti öntudat drámai megteremtőjeként tanították mindannyiunknak. Az igazi Caragiale viszont ennél sokkal több: az érzelmi hiányosságaink, kapcsolatbeli nyomorunk és hazugságaink kimondója. Mindezek egyszerre hatalmas káoszt teremtenek a színpadon és a szereplők lelkében egyaránt… ez az igazi zűrzavar. Ennél fogva az előadás hangvétele is bátran ingadozik a vigjáték és a tragédia közt, a szereplők egyszerre sírnak és nevetnek, az érzelmek nem ismernek sem nyelvi, sem társadalmi határokat, mindenki a legvégsőkig feszíti a húrjait.

Szereposztás:

SZŐRÖSSZÍVŰ DUMITRACHE POIAȚĂ MESTER - fakereskedő, a polgárőrség kapitánya : DIÓSZEGI ATTILA
NAE IPINGESCU - rendőr, a kapitány elvbarátja : ORBÁN LEVENTE
CHIRIAC - segéd, Dumitrache bizalmasa, polgárőrmester: FEKETE ZSOLT
SPIRIDON - gyakornok Dumitrache házában: GULÁCSI ZSUZSANNA
RICĂ VENTURIANO - járásbírósági irattáros, joghallgató és publicista : DÁVID PÉTER
VETA - Dumitrache hitvestársa : MEZEI GABRIELLA
ZIȚA - előbbi húga : A. KISS ANDREA

Videó: DOBONDI LEHEL
Dramaturg: FÜLÖP NOÉMI
Díszlet-, jelmeztervező: ALBU ISTVÁN
Rendező: ALBU ISTVÁN


A kézdi.infó 3 db 2 személyes ingyen belépőt sorsol ki a hozzászólók között 2014 január 19.-én, vasárnap este 23 órakor.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

NoemiNoemi
Bejegyezve: 2014-01-14 15:17:03
Nagyon szeretnénk megnézni!
agiagi
Bejegyezve: 2014-01-16 21:10:10
Megnézném....
RekusRekus
Bejegyezve: 2014-01-19 20:02:33
Jónak igérkezik, szeretnénk látni! :)
Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)
Bejegyezve: 2014-01-19 23:35:03
Ingyen jegyet nyertek: [Noemi], [agi] és [Rekus].

Jó szórakozást mindenkinek!
Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!