Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» ELMARAD - Egy Zűrzavaros éjszaka - a kézdivásárhelyi Városi Színház ünnepi bemutatója a Vigadóban

ELMARAD - Egy Zűrzavaros éjszaka - a kézdivásárhelyi Városi Színház ünnepi bemutatója a Vigadóban - Az Egy zűrzavaros éjszaka főpróbahetén Mezei Gabriella színművésznő megsérült, reméljük mihamarabb felépül!Az augusztus 28-ra meghirdetett ünnepi bemutató előadásunk elmarad, a premier új időpontjáról a későbbiekben értesítjük nézőinket.A megvásárolt jegyeket vissza lehet váltani a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájában.Közönségünk szíves elnézését és megértését kérjük!Augusztus 28-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház az Őszi Sokadalom programsorozat keretében tartja évadnyitó bemutató előadását a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. Caragiale vígjátékát Albu István rendezésében tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásra jegyek válthatók munkanapokon 8-15 óra között a Vigadó titkárságán.Ion Luca Caragiale vígjátékával magyarul eddig Viharos éjszaka, Zűrzavaros éjszaka vagy Zűrzavaros éccaka címen találkozhattunk, a darab O noapte furtunoasa címen született 1879-ben. Az iskolában Caragiale-t az emberi butaság, a politikai képtelenség, a túlbuzgó nemzeti öntudat drámai megteremtőjeként tanították mindannyiunknak. Az igazi Caragiale viszont ennél sokkal több: az érzelmi hiányosságaink, kapcsolatbeli nyomorunk és hazugságaink kimondója. Mindezek egyszerre hatalmas káoszt teremtenek a színpadon és a szereplők lelkében egyaránt... ez az igazi zűrzavar. Ennél fogva az előadás hangvétele is bátran ingadozik a vigjáték és a tragédia közt, a szereplők egyszerre sírnak és nevetnek, az érzelmek nem ismernek sem nyelvi, sem társadalmi határokat, mindenki a legvégsőkig feszíti a húrjait.Ion Luca Caragiale - Egy Zűrzavaros éjszaka - VígjátékKészült Székely Csaba fordításának a felhasználásávalSzereposztás:SZŐRÖSSZÍVŰ DUMITRACHE POIATA MESTER - fakereskedő, a polgárőrség kapitánya : DIÓSZEGI ATTILANAE IPINGESCU - rendőr, a kapitány elvbarátja : ORBÁN LEVENTECHIRIAC - segéd, Dumitrache bizalmasa, polgárőrmester: FEKETE ZSOLTSPIRIDON - gyakornok Dumitrache házában: GULÁCSI ZSUZSANNARICA VENTURIANO - járásbírósági irattáros, joghallgató és publicista : DÁVID PÉTERVETA - Dumitrache hitvestársa : MEZEI GABRIELLAZITA - előbbi húga : VÁRKONYI ESZTERVideó: DOBONDI LEHELDramaturg: FÜLÖP NOÉMIDíszlet-, jelmeztervező: ALBU ISTVÁNRendező: ALBU ISTVÁN

Az Egy zűrzavaros éjszaka főpróbahetén Mezei Gabriella színművésznő megsérült, reméljük mihamarabb felépül!
Az augusztus 28-ra meghirdetett ünnepi bemutató előadásunk elmarad, a premier új időpontjáról a későbbiekben értesítjük nézőinket.
A megvásárolt jegyeket vissza lehet váltani a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájában.
Közönségünk szíves elnézését és megértését kérjük!

Augusztus 28-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház az Őszi Sokadalom programsorozat keretében tartja évadnyitó bemutató előadását a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. 
Caragiale vígjátékát Albu István rendezésében tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásra jegyek válthatók munkanapokon 8-15 óra között a Vigadó titkárságán.

Ion Luca Caragiale vígjátékával magyarul eddig Viharos éjszaka, Zűrzavaros éjszaka vagy Zűrzavaros éccaka címen találkozhattunk, a darab O noapte furtunoasa címen született 1879-ben. 
Az iskolában Caragiale-t az emberi butaság, a politikai képtelenség, a túlbuzgó nemzeti öntudat drámai megteremtőjeként tanították mindannyiunknak. Az igazi Caragiale viszont ennél sokkal több: az érzelmi hiányosságaink, kapcsolatbeli nyomorunk és hazugságaink kimondója. Mindezek egyszerre hatalmas káoszt teremtenek a színpadon és a szereplők lelkében egyaránt... ez az igazi zűrzavar. Ennél fogva az előadás hangvétele is bátran ingadozik a vigjáték és a tragédia közt, a szereplők egyszerre sírnak és nevetnek, az érzelmek nem ismernek sem nyelvi, sem társadalmi határokat, mindenki a legvégsőkig feszíti a húrjait.

Ion Luca Caragiale - Egy Zűrzavaros éjszaka - Vígjáték
Készült Székely Csaba fordításának a felhasználásával

Szereposztás:
SZŐRÖSSZÍVŰ DUMITRACHE POIATA MESTER - fakereskedő, a polgárőrség kapitánya : DIÓSZEGI ATTILA
NAE IPINGESCU - rendőr, a kapitány elvbarátja : ORBÁN LEVENTE
CHIRIAC - segéd, Dumitrache bizalmasa, polgárőrmester: FEKETE ZSOLT
SPIRIDON - gyakornok Dumitrache házában: GULÁCSI ZSUZSANNA
RICA VENTURIANO - járásbírósági irattáros, joghallgató és publicista : DÁVID PÉTER
VETA - Dumitrache hitvestársa : MEZEI GABRIELLA
ZITA - előbbi húga : VÁRKONYI ESZTER

Videó: DOBONDI LEHEL
Dramaturg: FÜLÖP NOÉMI
Díszlet-, jelmeztervező: ALBU ISTVÁN
Rendező: ALBU ISTVÁN

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!