Együttműködési megállapodást kötött a Sapientia EMTE és a Csutak Vilmos Pedagógusok Háza

A köz- és felsőoktatás terén kifejtendő szakmai együttműködési megállapodást írt alá 2021. március 18-án Barabás Andrea, a Kovászna megyei Csutak Vilmos Pedagógusok Házának igazgatója és dr. Tonk Márton professzor, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora.

A Csutak Vilmos Pedagógusok Háza és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az együttműködési megállapodást a közös célokra, egymás kölcsönös segítésére alapozza, szem előtt tartva a régió igényeit és a benne rejlő lehetőségeket. A két intézmény egymás tevékenységébe is aktívabban bekapcsolódik az együttműködés nyomán: a workshopokon, egyéb rendezvényeken való részvétel mellett különböző publikációkkal az innovatív megoldások, eredmények bemutatását is célul tűzték ki. Emellett az együttműködés részeként a jövő tanévtől az egyetem állandó résztvevőt delegál a Pedagógusok Házának vezetőtanácsában míg a Pedagógusok Háza is képviselteti magát az egyetemen létrejövő tanárképzési szakbizottságban.

A Sapientia EMTE a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ létrehozásával szerves részévé vált a város és az itt élő közösség életének, és stratégiai fontosságúnak tekinti a régió megfelelő oktatói utánpótlásának biztosítását és a szakmai képzési lehetőségek bővítését. A Pedagógusok Házával kötött együttműködés értelmében a helyi és nemzetközi projektekben való összefogás mellett hangsúlyt fektetnek arra is, hogy egymást szakmailag erősítsék: a Pedagógusok Háza segít összekapcsolni a megye kiváló tanárait a Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének hallgatóival, így járulva hozzá a potenciális oktatói utánpótlás szakmai felkészítéséhez.