Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» EkeArt 3 - fotó biennálé

EkeArt 3 - fotó biennálé - 2010 szeptember 28.-án, kedden 17 órától a Vigadóban az Erdélyi Kárpát Egyesület természetfotó vándorkiállításának anyaga, az EkeArt 3 három három témakört ölel fel: ember a természetben, élővilág és honismeret. A zsűri a 160 képből, amit 8 EKE osztály 35 fotósa küldött, kiválasztotta a 70 legszebb fotót. Üdvözlő beszédet mond Kiss András István az EKE Háromszéki alelnöke.A közel 120 éves Erdélyi Kárpát Egyesület már az 1892-ben megjelent Erdély című lapban (az Erdélyi Gyopár elődje) nagy fontosságot tulajdonított a fényképezésnek, már akkor is közöltek fotókat a folyóiratban. Az 1896-os Millenniumi Világkiállításra színezett fényképet küldtek, amely a Gyilkos-tavat ábrázolta. A múlt század első éveiben már rendszeresen szerveztek vetítéseket; ezek bevételeit közcélokra ajánlották fel. 1930-ban - meglévő gyalogos és kerékpáros szakosztályai mellé - önálló fotószakosztály szervezését is megkezdte az Erdélyi Kárpát Egyesület. Ettől kezdve az 'Erdély' külön rovatot szentelt a fotószakosztálynak és rendszeresen szervezett fotókiállításokat, illetve folyamatosan hirdetett meg fotóversenyeket.

2010 szeptember 28.-án, kedden 17 órától a Vigadóban az Erdélyi Kárpát Egyesület természetfotó vándorkiállításának anyaga, az EkeArt 3 három három témakört ölel fel: ember a természetben, élővilág és honismeret. A zsűri a 160 képből, amit 8 EKE osztály 35 fotósa küldött, kiválasztotta a 70 legszebb fotót. Üdvözlő beszédet mond Kiss András István az EKE Háromszéki alelnöke.
A közel 120 éves Erdélyi Kárpát Egyesület már az 1892-ben megjelent Erdély című lapban (az Erdélyi Gyopár elődje) nagy fontosságot tulajdonított a fényképezésnek, már akkor is közöltek fotókat a folyóiratban. Az 1896-os Millenniumi Világkiállításra színezett fényképet küldtek, amely a Gyilkos-tavat ábrázolta. A múlt század első éveiben már rendszeresen szerveztek vetítéseket; ezek bevételeit közcélokra ajánlották fel. 1930-ban - meglévő gyalogos és kerékpáros szakosztályai mellé - önálló fotószakosztály szervezését is megkezdte az Erdélyi Kárpát Egyesület. Ettől kezdve az "Erdély" külön rovatot szentelt a fotószakosztálynak és rendszeresen szervezett fotókiállításokat, illetve folyamatosan hirdetett meg fotóversenyeket.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!