Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Értékes díjakkal tért haza a Macskakő

Értékes díjakkal tért haza a Macskakő - A kézdivásárhelyi Városi Színház Macskakő diákszínjátszó csoportja A. P. Csehov: A Nagy Medve című előadásával vett részt a XVIII. Országos Diákszínjátszó Fesztiválon (ODIF) Nagyváradon. A fiatal színészek öt díjjal, számos elismeréssel és élményekkel teli tértek haza.A május 3. és 5. között zajló színjátszószemlén tizenegy erdélyi és partiumi iskolai csoport lépett fel tizenkét előadással. Vasárnap szakmai megbeszélésekre és alternatív programokra került sor, majd a látott előadások közös értékelése után átadták a fesztivál díjait. A zsűri tagja voltak Dimény Levente színművész, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti igazgatója, Gáspárik Attila színművész, egyetemi tanár, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Holczman Ilona-Margit érdemes tanár, a Székelyhídi Petőfi Sándor Gimnázium magyartanára, Nagy András László színházi rendező, a magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, illetve Szőke Kavinszki András bábszínész, a Lilliput Társulat művészeti igazgatója.Noha nem rangsorolták külön az előadásokat, de a különböző díjak összesítéséből kiderülhetett, hogy mely társulatok mely előadásai nyerték el leginkább a zsűri, valamint a különdíjakat felajánlók tetszését. A legsikeresebben a kézdivásárhelyi Macskakő csapat szerepelt, hiszen három díjat és két különdíjat vihettek haza. Léstyán Attila a legjobb színészi teljesítmény díját vehette át, az alakítási különdíjat a négy Popovát alakító Máthé Andrea, Tuzson Ágnes, Pascu Tamara és Fekete-Kászoni Laura kapták, de a legjobb látvány díjat is a Macskakő csapat érdemelte ki. A különdíjak közül a békéscsabai Féling Színház, valamint a Balassi Intézet meghívását fogadhatta a Macskakő csapat.Kolcsár József, a Macskakő diákszínjátszó csoport vezetője és a darab rendezője nagyon büszke a csapatára, és külön örül annak, hogy végre díjakban is meghozta gyümölcsét az előadás, hiszen ahol eddig játszották, mindehol nagy sikerrel szerepeltek.A Macskakőre egy újabb, nagyobb szabású kihívás is vár, amelyet a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom városnapok keretében mutatnak be.Fotók: Máthé Zoltán

A kézdivásárhelyi Városi Színház Macskakő diákszínjátszó csoportja A. P. Csehov: A Nagy Medve című előadásával vett részt a XVIII. Országos Diákszínjátszó Fesztiválon (ODIF) Nagyváradon. A fiatal színészek öt díjjal, számos elismeréssel és élményekkel teli tértek haza.


A május 3. és 5. között zajló színjátszószemlén tizenegy erdélyi és partiumi iskolai csoport lépett fel tizenkét előadással. Vasárnap szakmai megbeszélésekre és alternatív programokra került sor, majd a látott előadások közös értékelése után átadták a fesztivál díjait. A zsűri tagja voltak Dimény Levente színművész, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti igazgatója, Gáspárik Attila színművész, egyetemi tanár, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Holczman Ilona-Margit érdemes tanár, a Székelyhídi Petőfi Sándor Gimnázium magyartanára, Nagy András László színházi rendező, a magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, illetve Szőke Kavinszki András bábszínész, a Lilliput Társulat művészeti igazgatója.


Noha nem rangsorolták külön az előadásokat, de a különböző díjak összesítéséből kiderülhetett, hogy mely társulatok mely előadásai nyerték el leginkább a zsűri, valamint a különdíjakat felajánlók tetszését. A legsikeresebben a kézdivásárhelyi Macskakő csapat szerepelt, hiszen három díjat és két különdíjat vihettek haza. Léstyán Attila a legjobb színészi teljesítmény díját vehette át, az alakítási különdíjat a négy Popovát alakító Máthé Andrea, Tuzson Ágnes, Pascu Tamara és Fekete-Kászoni Laura kapták, de a legjobb látvány díjat is a Macskakő csapat érdemelte ki. A különdíjak közül a békéscsabai Féling Színház, valamint a Balassi Intézet meghívását fogadhatta a Macskakő csapat.


Kolcsár József, a Macskakő diákszínjátszó csoport vezetője és a darab rendezője nagyon büszke a csapatára, és külön örül annak, hogy végre díjakban is meghozta gyümölcsét az előadás, hiszen ahol eddig játszották, mindehol nagy sikerrel szerepeltek.

A Macskakőre egy újabb, nagyobb szabású kihívás is vár, amelyet a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom városnapok keretében mutatnak be.

Fotók: Máthé Zoltán

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!