Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Fábián Julianna és Sárik Péter jazz koncert

Fábián Julianna és Sárik Péter jazz koncert - Romániai turnéjuk során szeptember 15.-én Kézdivásárhelyen a Vígadóban este 21:00 órától tart koncertet Fábián Julianna és Sárik Péter.A turnét a Bukaresti Magyar Intézet támogatja.Sárik Péter 1972-ben született Cegléden, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majd’ minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mellyel rendszeresen turnéznak szerte Európában. E mellett számos zenekarban és előadóval dolgozik.Fábián Julianna 1980. július 9-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános iskola Ének-Zene tagozatán alapozta meg, ahol klasszikus zongorát is tanult. Később a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, mellyel párhuzamosan (2001-2003.) az Etűd Zeneiskolában sajátította el a jazzének alapjait - tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak.Két év ének tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára, melynek jelenleg végzős hallgatója, Berki Tamás tanítványaként. Érett, átélt előadásmódja mellett kiemelkedő fejlett stílusérzéke és improvizatív készsége.Számos formáció tagja volt - a kizárólag női tagokból álló Soft Jazz Band, az elektronikus zenét játszó Erik Sumo Band, saját jazz kvartettje - a Just In Time, és a Téli Márta művészeti vezetésével indult, öt jazzénekesnőből és négytagú zenekarukból álló formáció - a Jazzjet - énekesnőjeként. Saját kvartettje, a Just In Time két évig volt jelen a hazai jazz életben és adott koncerteket klubokban és fesztiválokon, többek közt a Jazztergom fesztivál, a Sziget Fesztivál, a Columbus Jazzklub és az A38 színpadán - itt pl. a blues legenda, Roben Ford előzenekaraként. A kvartett olyan zenészegyéniségekkel is fellépett, mint a trombitás Fekete-Kovács Kornél, Ducsai Szabolcs vagy a fiatal gitáros tehetség, Oláh Szabolcs.Fábián Juli jelenleg az elektronikus nu-jazz - drum and bass formáció, a Barabás Lőrinc Eklektric énekesnője, mely fennállásának másfél évében rengeteg budapesti klub és rendezvény résztvevője volt. A zenekar idén két ízben is a világhírű Eric Truffaz előzenekaraként lép színpadra, emellett 2007. őszén turnéra indul számos Magyarországgal szomszédos ország érintésével.Belépés: 10 lejhttp://www.petersarik.com/

Romániai turnéjuk során szeptember 15.-én Kézdivásárhelyen a Vígadóban este 21:00 órától tart koncertet Fábián Julianna és Sárik Péter.
A turnét a Bukaresti Magyar Intézet támogatja.



Sárik Péter 1972-ben született Cegléden, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majd’ minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mellyel rendszeresen turnéznak szerte Európában. E mellett számos zenekarban és előadóval dolgozik.

Fábián Julianna 1980. július 9-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános iskola Ének-Zene tagozatán alapozta meg, ahol klasszikus zongorát is tanult. Később a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, mellyel párhuzamosan (2001-2003.) az Etűd Zeneiskolában sajátította el a jazzének alapjait - tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak.

Két év ének tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára, melynek jelenleg végzős hallgatója, Berki Tamás tanítványaként. Érett, átélt előadásmódja mellett kiemelkedő fejlett stílusérzéke és improvizatív készsége.

Számos formáció tagja volt - a kizárólag női tagokból álló Soft Jazz Band, az elektronikus zenét játszó Erik Sumo Band, saját jazz kvartettje - a Just In Time, és a Téli Márta művészeti vezetésével indult, öt jazzénekesnőből és négytagú zenekarukból álló formáció - a Jazzjet - énekesnőjeként. Saját kvartettje, a Just In Time két évig volt jelen a hazai jazz életben és adott koncerteket klubokban és fesztiválokon, többek közt a Jazztergom fesztivál, a Sziget Fesztivál, a Columbus Jazzklub és az A38 színpadán - itt pl. a blues legenda, Roben Ford előzenekaraként. A kvartett olyan zenészegyéniségekkel is fellépett, mint a trombitás Fekete-Kovács Kornél, Ducsai Szabolcs vagy a fiatal gitáros tehetség, Oláh Szabolcs.

Fábián Juli jelenleg az elektronikus nu-jazz - drum and bass formáció, a Barabás Lőrinc Eklektric énekesnője, mely fennállásának másfél évében rengeteg budapesti klub és rendezvény résztvevője volt. A zenekar idén két ízben is a világhírű Eric Truffaz előzenekaraként lép színpadra, emellett 2007. őszén turnéra indul számos Magyarországgal szomszédos ország érintésével.

Belépés: 10 lej

http://www.petersarik.com/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!