Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Ferenczi György és a Rackajam koncert a Vigadó nagytermében

Ferenczi György és a Rackajam koncert a Vigadó nagytermében - Ferenczi György és a Rackajam koncertje a Vigadó nagytermében július 1.-én csütörtökön 20 órakor.A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. A Gryllus Kiadónál 2005-ben megjelent Csárdafunk című lemezükön Sebestyén Márta is közreműködik.A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A Petőfi lemez anyagát számtalan előadáson játszották, többek között 2008. január 22-én a Művészetek Palotájában, neves vendégművészek közreműködésével. Az együttes 2008. március 15-én a Párizsi Magyar Intézet vendége volt, ahol nagysikerű ünnepi koncertet adtak, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.Rendszeresen turnéznak Németországban, és többször felléptek külföldi fesztiválokon, többek között Finnországban, Lengyelországban és Csehországban.A Petőfi dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: 'A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!'A megjelenést követően, erdélyi turnéjukon forgatták Bordos Anikó rendezővel a Petőfilmet. Ez az első magyar „szájharmonikás” film, ahol a történetet a zenekar akusztikus zenéje kíséri. A Petőfi lemeznek és a Petőfilmben elkezdődött akusztikus muzsikálásnak folytatása a 2007-ben megjelent Milyen lárma?! Című lemezük. A zenekar fejlődése szempontjából kiemelten fontos ez az új, akusztikus groove album. A lemezen saját dalok mellett Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalok is megszólalnak.Közönségük a zenéjüknek függvényében változott az elmúlt években, sokkal nyitottabb lett, jelentősen bővült, korosztálytól függetlenné vált.A koncertre a belepő 15 lej.[ Verseny ]A kézdi.infó 5 belépõjegyet sorsol ki erre a rendkívüli koncertre. Ha részt szeretnél venni, nem kell mást tenned minthogy szépen és helyesen hozzászólj ehhez az eseményhez. Ilyen egyszerû! Sok sikert mindenkinek!! Eredményhirdetés az esemény napján, délben 12 órakor.

Ferenczi György és a Rackajam koncertje a Vigadó nagytermében július 1.-én csütörtökön 20 órakor.
A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. A Gryllus Kiadónál 2005-ben megjelent Csárdafunk című lemezükön Sebestyén Márta is közreműködik.
A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A Petőfi lemez anyagát számtalan előadáson játszották, többek között 2008. január 22-én a Művészetek Palotájában, neves vendégművészek közreműködésével. Az együttes 2008. március 15-én a Párizsi Magyar Intézet vendége volt, ahol nagysikerű ünnepi koncertet adtak, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.
Rendszeresen turnéznak Németországban, és többször felléptek külföldi fesztiválokon, többek között Finnországban, Lengyelországban és Csehországban.
A Petőfi dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: "A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!"
A megjelenést követően, erdélyi turnéjukon forgatták Bordos Anikó rendezővel a Petőfilmet. Ez az első magyar „szájharmonikás” film, ahol a történetet a zenekar akusztikus zenéje kíséri. A Petőfi lemeznek és a Petőfilmben elkezdődött akusztikus muzsikálásnak folytatása a 2007-ben megjelent Milyen lárma?! Című lemezük. A zenekar fejlődése szempontjából kiemelten fontos ez az új, akusztikus groove album. A lemezen saját dalok mellett Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalok is megszólalnak.
Közönségük a zenéjüknek függvényében változott az elmúlt években, sokkal nyitottabb lett, jelentősen bővült, korosztálytól függetlenné vált.



A koncertre a belepő 15 lej.

[ Verseny ]

A kézdi.infó 5 belépõjegyet sorsol ki erre a rendkívüli koncertre. Ha részt szeretnél venni, nem kell mást tenned minthogy szépen és helyesen hozzászólj ehhez az eseményhez. Ilyen egyszerû! Sok sikert mindenkinek!! Eredményhirdetés az esemény napján, délben 12 órakor.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

TankoTanko
Bejegyezve: 2010-06-24 13:22:23
Kihagyhatatlan esemeny;)
ErikaErika
Bejegyezve: 2010-06-25 13:56:02
Nagyon szeretem õket! Nagyon jónak tartom azt, hogy egyre több mûvész nyúl vissza a népzenei gyökerekhez, ezáltal sokszor visszavezetve a fiatalokat, egyáltalán a hallgatókat ahhoz a tudáshoz, amit már szinte-szine elfelejtettünk. Ettõl olyan jó, olyan "ismerõs"...
KepacKepac
Bejegyezve: 2010-06-25 14:55:10
RACKAJAM hej YoYo "megfogtak a begyarokat"?
NoemiNoemi
Bejegyezve: 2010-06-25 18:28:58
Nagyon örülök, hogy újra átélhetem.. nagy élmény..
KataKata
Bejegyezve: 2010-06-28 13:38:33
Alig várom! Mindig hatalmas élményt nyújtanak, és volt szerencsém többször is szótváltani velük, így már régi ismerõsökként köszönthetjük egymást.. Szóval, vagy így, vagy úgy, de én ott leszek!
és még közös fotóm is van Ádámmal és Mikivel..:D
ToniToni
Bejegyezve: 2010-06-28 17:28:50
Akkor nem hagyom ki
kattikakattika
Bejegyezve: 2010-06-29 07:33:52
Kivancsi lennek rajuk, biztos jo bulit fognak csinalni;)
MeliszMelisz
Bejegyezve: 2010-06-29 14:27:01
Sajnos még nem volt szerencsém egy koncerten sem részt venni de imádom a szájharmonikát, remélem most összejön hogy élõben is meghallgat-hasam õket, eszméletlenül jók.
MatyoMatyo
Bejegyezve: 2010-06-30 10:55:43
Most itt az esely egy jo zene mellett eltolteni egy delutant.
zcsereizcserei
Bejegyezve: 2010-06-30 23:22:05
A Rackajamet még csak a YouTube-on és templomban láttam, hej de kíváncsi lennék erre a változatra is. :D
wistvanwistvan
Bejegyezve: 2010-07-01 12:01:01
Profik. Varom az esti produkciot.
Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)
Bejegyezve: 2010-07-01 12:24:20
Köszönjük a hozzászólásokat mindenkinek.
A nyertesek a következõk: [Tanko], [Erika], [Kepac], [kattika] és [wistvan] hozzászólók, akik a koncerten díjtalanul vehetnek részt.
Jó szórakozást mindenkinek!
Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!