Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Finito avagy a Magyar Zombi - a szatmárnémeti színház előadása a kézdivásárhelyi Városi Színházban

Finito avagy a Magyar Zombi - a szatmárnémeti színház előadása a kézdivásárhelyi Városi Színházban - November 17-én, vasárnap 19 órától a Gábor Áron bérletesek, november 18-án, hétfőn 18 órától a Boér Géza bérletesek és november 19-én, kedden 19 órától a Toldi bérletesek tekinthetik meg Tasnádi István: Finito avagy a Magyar Zombi című komédiáját a Vigadó Művelődési Házban.A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás: 0267 – 360 197 / 0729 – 058 197.„A Finito verses komédia, vagy – a szerző játékos meghatározása szerint – pszeudo-molière. A darab központi alakja Blondin Gáspár „kiábrándult nagyábrándi lakos”, aki negyvenéves munkanélküli, és aki egy, a feleségével átveszekedett este után bezárkózik a budiba és öngyilkossággal fenyegetőzik. A normalitás szabályai ellenére környezete bíztatja őt esztelen tervében, ugyanis mindenki az ő halálában látja saját boldogulásának lehetőségét. Közben váratlan látogatók jelennek meg a háza körül, és furcsábbnál furcsább ajánlatokkal bombázzák az öngyilkosjelöltet. Lassan, de biztosan válik teljes káosszá a Blondin-házaspár élete. A Tasnádi-fivérek jegyezte kortárs magyar dráma és a belőle készült színházi előadás, napjaink jellegzetes karaktereivel és szellemes formában feldolgozott probléma-megoldási stratégiáival felhőtlen, felszabadult színházi élményt kínál.” SZEREPOSZTÁSBlondin Gáspár: ISTVÁN ISTVÁNBlondinné: LŐRINCZ ÁGNESÖzvegy Vecserák Károlyné, Blondin anyósa: KOVÁCS ÉVAPacsik Ferenc, polgármester: NAGY ORBÁNBicke B. László, költő: BODEA TIBORTigris Niki, popdíva: GÁL ÁGNESdr. Juhos Buda, rendőrhadnagy: RAPPERT-VENCZ GÁBORSzomszéd Misi: GAÁL GYULAPál, médiaszemélyiség: VARGA SÁNDORReszlik Hajnalka Myrtill, riporter: BÁNDI JOHANNABak Tamás HSC, operatőr: MAROSSZÉKI TAMÁSHivatalos úr: POSZET NÁNDORRendező: TASNÁDI CSABA m.v.Látvány: VARJAS ZSÓFIA m.v.Koreográfus: GABRIELA TĂNASEÜgyelő: DOBOS KATASúgó: DOBOS KATAA rendező munkatársa: CSIKI ZSOLT

November 17-én, vasárnap 19 órától a Gábor Áron bérletesek, november 18-án, hétfőn 18 órától a Boér Géza bérletesek és november 19-én, kedden 19 órától a Toldi bérletesek tekinthetik meg Tasnádi István: Finito avagy a Magyar Zombi című komédiáját a Vigadó Művelődési Házban.
A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás: 0267 – 360 197 / 0729 – 058 197.

„A Finito verses komédia, vagy – a szerző játékos meghatározása szerint – pszeudo-molière. A darab központi alakja Blondin Gáspár „kiábrándult nagyábrándi lakos”, aki negyvenéves munkanélküli, és aki egy, a feleségével átveszekedett este után bezárkózik a budiba és öngyilkossággal fenyegetőzik. A normalitás szabályai ellenére környezete bíztatja őt esztelen tervében, ugyanis mindenki az ő halálában látja saját boldogulásának lehetőségét. Közben váratlan látogatók jelennek meg a háza körül, és furcsábbnál furcsább ajánlatokkal bombázzák az öngyilkosjelöltet. Lassan, de biztosan válik teljes káosszá a Blondin-házaspár élete. A Tasnádi-fivérek jegyezte kortárs magyar dráma és a belőle készült színházi előadás, napjaink jellegzetes karaktereivel és szellemes formában feldolgozott probléma-megoldási stratégiáival felhőtlen, felszabadult színházi élményt kínál.”

SZEREPOSZTÁS
Blondin Gáspár: ISTVÁN ISTVÁN
Blondinné: LŐRINCZ ÁGNES
Özvegy Vecserák Károlyné, Blondin anyósa: KOVÁCS ÉVA
Pacsik Ferenc, polgármester: NAGY ORBÁN
Bicke B. László, költő: BODEA TIBOR
Tigris Niki, popdíva: GÁL ÁGNES
dr. Juhos Buda, rendőrhadnagy: RAPPERT-VENCZ GÁBOR
Szomszéd Misi: GAÁL GYULA
Pál, médiaszemélyiség: VARGA SÁNDOR
Reszlik Hajnalka Myrtill, riporter: BÁNDI JOHANNA
Bak Tamás HSC, operatőr: MAROSSZÉKI TAMÁS
Hivatalos úr: POSZET NÁNDOR

Rendező: TASNÁDI CSABA m.v.
Látvány: VARJAS ZSÓFIA m.v.
Koreográfus: GABRIELA TĂNASE
Ügyelő: DOBOS KATA
Súgó: DOBOS KATA
A rendező munkatársa: CSIKI ZSOLT

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!