Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Fülöp (Könczei) Magdolna könyvbemutatója a Maassluis Nyugdíjas Klubban

Fülöp (Könczei) Magdolna könyvbemutatója a Maassluis Nyugdíjas Klubban - 2012. január 11.-én, szerdán 17 órától kerül sor Fülöp (Könczei) Magdolna Háromszéki kerek erdő című könyvének bemutatójára a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjas Klub székhelyén.A könyv 739 nótaszöveget tartalmaz.Ezt a gyűjteményt elsősorban édesanyám, néhai Könczei Magdolna emlékére állítottam össze, hisz Ő - és vele mi is - énekelte ezeket az énekeket egy-egy mulatság alkalmával. Másodsorban gyermekeimnek, Fülöp Zsuzsánnának és Fülöp Róbertnek ajánlom, hisz Ők kell(ene) továbbvigyék, gyermekeiken keresztül, a következő generációnak. Harmad-, de nem utolsósorban azért vettem elő a homályból ezeket a mulató, hallgató és cigánynótákat, mert az utóbbi időben a nők körében szervezett összejövetelek alkalmával énekelve ezek közül néhányat, rájöttem, hogy a dallam legtöbbünknek ismerős, de a szöveget kezdtük elfelejteni. Az a meglátásom: nem kellene elfelejtenünk, hisz ettől is függ identitásunk, megmaradásunk!Fülöp (Könczei) Magdolna

2012. január 11.-én, szerdán 17 órától kerül sor Fülöp (Könczei) Magdolna Háromszéki kerek erdő című könyvének bemutatójára a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjas Klub székhelyén.

A könyv 739 nótaszöveget tartalmaz.

Ezt a gyűjteményt elsősorban édesanyám, néhai Könczei Magdolna emlékére állítottam össze, hisz Ő - és vele mi is - énekelte ezeket az énekeket egy-egy mulatság alkalmával. Másodsorban gyermekeimnek, Fülöp Zsuzsánnának és Fülöp Róbertnek ajánlom, hisz Ők kell(ene) továbbvigyék, gyermekeiken keresztül, a következő generációnak. Harmad-, de nem utolsósorban azért vettem elő a homályból ezeket a mulató, hallgató és cigánynótákat, mert az utóbbi időben a nők körében szervezett összejövetelek alkalmával énekelve ezek közül néhányat, rájöttem, hogy a dallam legtöbbünknek ismerős, de a szöveget kezdtük elfelejteni. Az a meglátásom: nem kellene elfelejtenünk, hisz ettől is függ identitásunk, megmaradásunk!
Fülöp (Könczei) Magdolna

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

sacisaci
Bejegyezve: 2012-01-06 21:18:52
Az ertesitest megkaptam es nagyon szepen koszonom a konyvet megvasarolom.Tisztelettel Markos Sarolta.
Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!