Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Georges Feydeau: Az úr vadászni jár - a Kézdivásárhelyi Városi Színház Szilveszteri előadása

Georges Feydeau: Az úr vadászni jár - a Kézdivásárhelyi Városi Színház Szilveszteri előadása - 2011. december 31., szombaton 18 órától, Georges Feydeau: Az úr vadászni jár - a Kézdivásárhelyi Városi Színház Szilveszteri előadása.Komikus helyzetek sokasága, élő zene és rengeteg nevetés várja a nézőket a 2011-es évet búcsúztató előadás során, Georges Feydeau: Az úr vadászni jár című darabjában, melynek bemutatója 2011. december 31., 18 órától kezdődik.„Senkiben sincs annyi természetes és ösztönös humor, mint Feydeau-ban: eredetiségét emeli, hogy a helyzetkomédia trükkjeit pszichológiai igazsággal és az élet szuggesztív megjelenítésével egyesíti.” – állapítja meg Michel Moure Georges Feydeau-ról, az első világháború előtti idők népszerű francia színpadi szerzőjéről. Bohózatait napjainkban is gyakran tűzik műsorukra a színházak.Feydeau a klasszikus komédiák eszközeit használta Az úr vadászni jár című darabban is. A cselekmény fordulatait a személycserék és félreértések adják. Az Úr vadászni indul, miközben a családi barát foggal-körömmel az Úr feleségét próbálja „célba” venni. Az ügy nem is lenne izgalmas, csakhogy hamar kiderül: talán az Úr nem is vadászni jár. És akkor elszabadul a pokol. Ki vadászik kire, ki mit (kit) szeretne lőni. Valójában kit szarvaznak fel, és hogyan lehet, egy egyre bonyolultabb helyzetből, tisztán kikeveredni.A szereposztásban: Orbán Levente, Pál Emőke, Kófity Annamária, Veres Előd, Gulácsi Zsuzsanna m.v., Dávid Péter m.v., Lung László Zsolt m.v., Némethy Zsuzsanna m.v., Kalamár György m.v. , Bán EdeKözreműködnek: Kertész János, Gyergyai Szabolcs, Kelemen István, Gáspár Csaba, Vitályos Lehel zenészek, valamint Pakot István és Kovács Linda énekesek. Ügyelő: Fazakas ÁgnesDíszlet- , jelmeztervező: György EszterA rendező munkatársa: Lung László Zsolt, Dávid PéterRendező: Kolcsár JózsefAz előadásra jegyek elővételben már kaphatók a Vigadó titkárságán, munkanapokon, 8-15 óra közt. Egy jegy ára 25 lej.További előadások: 2012. január 3., 19 órától, jegyek vétele szabad rendszerben2012. január 6., 19 órától, a Toldi 1. bérletek tulajdonosainak, de bérleten kívül is lehet jegyet váltani2012. január 9., 19 órától, a Toldi 2. bérletek tulajdonosainak, de bérleten kívül is lehet jegyet váltaniwww.varosiszinhaz.ro

2011. december 31., szombaton 18 órától, Georges Feydeau: Az úr vadászni jár - a Kézdivásárhelyi Városi Színház Szilveszteri előadása.

Komikus helyzetek sokasága, élő zene és rengeteg nevetés várja a nézőket a 2011-es évet búcsúztató előadás során, Georges Feydeau: Az úr vadászni jár című darabjában, melynek bemutatója 2011. december 31., 18 órától kezdődik.

„Senkiben sincs annyi természetes és ösztönös humor, mint Feydeau-ban: eredetiségét emeli, hogy a helyzetkomédia trükkjeit pszichológiai igazsággal és az élet szuggesztív megjelenítésével egyesíti.” – állapítja meg Michel Moure Georges Feydeau-ról, az első világháború előtti idők népszerű francia színpadi szerzőjéről. Bohózatait napjainkban is gyakran tűzik műsorukra a színházak.

Feydeau a klasszikus komédiák eszközeit használta Az úr vadászni jár című darabban is. A cselekmény fordulatait a személycserék és félreértések adják. Az Úr vadászni indul, miközben a családi barát foggal-körömmel az Úr feleségét próbálja „célba” venni. Az ügy nem is lenne izgalmas, csakhogy hamar kiderül: talán az Úr nem is vadászni jár. És akkor elszabadul a pokol. Ki vadászik kire, ki mit (kit) szeretne lőni. Valójában kit szarvaznak fel, és hogyan lehet, egy egyre bonyolultabb helyzetből, tisztán kikeveredni.

A szereposztásban: Orbán Levente, Pál Emőke, Kófity Annamária, Veres Előd, Gulácsi Zsuzsanna m.v., Dávid Péter m.v., Lung László Zsolt m.v., Némethy Zsuzsanna m.v., Kalamár György m.v. , Bán Ede
Közreműködnek: Kertész János, Gyergyai Szabolcs, Kelemen István, Gáspár Csaba, Vitályos Lehel zenészek, valamint Pakot István és Kovács Linda énekesek. 

Ügyelő: Fazakas Ágnes

Díszlet- , jelmeztervező: György Eszter

A rendező munkatársa: Lung László Zsolt, Dávid Péter

Rendező: Kolcsár József

Az előadásra jegyek elővételben már kaphatók a Vigadó titkárságán, munkanapokon, 8-15 óra közt. Egy jegy ára 25 lej.

További előadások: 
2012. január 3., 19 órától, jegyek vétele szabad rendszerben
2012. január 6., 19 órától, a Toldi 1. bérletek tulajdonosainak, de bérleten kívül is lehet jegyet váltani
2012. január 9., 19 órától, a Toldi 2. bérletek tulajdonosainak, de bérleten kívül is lehet jegyet váltani
www.varosiszinhaz.ro

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!