Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Gruppen Hecc kabaré - Piszkos Fred visszatér

Gruppen Hecc kabaré - Piszkos Fred visszatér - Április 20.-an, kedden 17 és 20 órai kezdettel adja elo a Gruppen Hecc kabaré Piszkos Fred visszatér előadását.A Gruppen-Hecc az első kompakt szilveszteri, színpadra tervezett előadását 1991-ben készítette, de ha az abszolút gyökerek után kutatunk, akkor maga az újjászületett erdélyi magyar politikai kabaré 1990-re vezethető vissza.A plakátok már jó ideje hirdetik, hogy Piszkos Fred visszatér, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára. Ez egy Rejtő Jenő parafrázis, eredetileg úgy szól: Piszkos Fred közbeszól, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára. 'Aki Rejtőt olvasott, annak nem kell magyarázni a címet, aki pedig nem olvasott, annak hiába is magyaráznám' - vélekedik a címről a kabaré rendezője, Nagy István, aki szerint a plakátot és a közelmúlt elnökválasztás eseményeit tekintve, így is mindenki ki tudja következtetni, hogy kikről szól a történet. Persze emellett szó lesz gazdasági válságról és egyéb közéleti eseményekről is.A mostani szilveszteri kabaré szereplői heten vannak, mint a gonoszok, Nagy István, Kárp György, Szélyes Ferenc, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal és Farkas Piroska.

Április 20.-an, kedden 17 és 20 órai kezdettel adja elo a Gruppen Hecc kabaré Piszkos Fred visszatér előadását.
A Gruppen-Hecc az első kompakt szilveszteri, színpadra tervezett előadását 1991-ben készítette, de ha az abszolút gyökerek után kutatunk, akkor maga az újjászületett erdélyi magyar politikai kabaré 1990-re vezethető vissza.
A plakátok már jó ideje hirdetik, hogy Piszkos Fred visszatér, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára. Ez egy Rejtő Jenő parafrázis, eredetileg úgy szól: Piszkos Fred közbeszól, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára. "Aki Rejtőt olvasott, annak nem kell magyarázni a címet, aki pedig nem olvasott, annak hiába is magyaráznám" - vélekedik a címről a kabaré rendezője, Nagy István, aki szerint a plakátot és a közelmúlt elnökválasztás eseményeit tekintve, így is mindenki ki tudja következtetni, hogy kikről szól a történet. Persze emellett szó lesz gazdasági válságról és egyéb közéleti eseményekről is.
A mostani szilveszteri kabaré szereplői heten vannak, mint a gonoszok, Nagy István, Kárp György, Szélyes Ferenc, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal és Farkas Piroska.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!