Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul

Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul - Újabb bemutatóra készül a kézdivásárhelyi Városi Színház

A kézdivásárhelyi Városi Színház 2011/2012-es évadának ötödik bemutatójára kerül sor 2012. április 1-én, vasárnap este 7 órakor.

Max Frisch svájci drámaíró Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul, a groteszk humort sem mellőző színműve az illúziómentes színház gyöngyszeme. A cselekmény kibontakozása során tanúivá válunk annak, ahogyan az intellektus és kiszámíthatóság megtestesítője, egy enyhén rövidlátó doktor, tudományos pontossággal rombolja szét precízen felépített életét. Keresd a nőt - int a francia szállóige. Avagy a szekrényt, mely jelen esetben nem csupán a házasságtörő feleség börtöne, hanem további csontvázak rejtekhelye. S ezek, amint napvilágra kerülnek, lerántják a leplet a polgári életforma (ál)szent intézményéről, a házasságról.

"Mire való a házasság, ha nincs őszinte viszony a házastársak között, s miért maradnak házasok, ha ez is csupán egy szerep, amit eljátszanak mások előtt? Frisch tulajdonképpen polgárpukkasztó darabokat írt. Nyelvezete közvetlen, a szereplők a színpadon, és azon túl is kilépnek a szerepükből. A direkt párbeszédek közvetlen reakcióra serkentik a közönséget - ez a történet azonban már nem a darabról szól, hanem egyéni problémájává válik a nézőnek." - mondja az előadásról Zakariás Zalán sepsiszentgyörgyi rendező. Díszlet- és jelmeztervező György Eszter, a zenét Ardeleanu Daniel állította össze. Címszerepben fellépnek: Dávid Péter, Gulácsi Zsuzsa, további szereplők Kófity Annamária, Lung László Zsolt, Molnár Orsolya, Orbán Levente, Veres Előd.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!