Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Haccacáré – egy zenés est, kicsit jazzesre hangolva

Haccacáré – egy zenés est, kicsit jazzesre hangolva - Haccacáré – egy zenés est, kicsit jazzesre hangolva, 2011. február 27., vasárnap  19 órától az Art Caffé pincében.Filmzenék, kuplék, operett-részletek –  Márdirosz Ágnes színésznő, Szilágyi Nóra énekesnő és Ráduly Gábor zongorista zenés estje.Az előadás a 30-as, 40-es évek kávéházi hangulatát idézi, amelyben híres magyar sanzonok, filmslágerek és operett-részletek sajátos feldolgozásai hallhatók élőzenei kísérettel. A harmincas, negyvenes évek kávéházi hangulatát idéző zenés est dalait keretbe foglaló sláger címe lett Márdirosz Ágnes színésznő, Szilágyi Nóra énekesnő, valamint Ráduj Gábor zongorista műsorának is a címe. A trió azóta sokak szívébe belopta magát a régi magyar filmekből ismert slágereknek, híres sanzonoknak, operettrészleteknek, kuplédaloknak, valamint sajátos előadásmódjuknak köszönhetően. Időutazós, nosztalgiát ébresztő, hangulatos műsoruk ugyanis zeneileg plusz töltettel bír: az ismert dalok jazzes színezetet kapnak. A 2007 nyarán alakult trió azóta bejárta előadásával Erdély minden városát, és számos rendezvényen léptek fel Csíkszereda és környékén. Repertoárjuk folyamatosan bővül, hogy azoknak is tudjanak új élményt nyújtani, akik már többször is hallották őket.A műfaj iránti érdeklődés, az éneklés szeretete mindkét előadó esetében másban gyökerezik: Szilágyi Nóra, akit a Csíki Játékszín közönségszervezőjeként is ismernek, a MeseHetes zenekar énekesnője, és a sepsiszentgyörgyi Session Jazz Band volt énekese, Márdirosz Ágnes pedig túl azon, hogy a Csíki Játékszín társulatának tagja, a filmvásznon is megmutatkozott, volt már egyéni balladaestje és nagyon sok híres operettben játszott a színházban. Általuk is beismert közös vonásuk a slágerek idézte kor iránti rajongásuk, valamint az, hogy egyformán szeretnek Ráduj Gábor zongorista zenei kíséretére énekelni, akit a csíkszeredai közönség gyakran láthatott színházi előadásokban közreműködni zongoristaként. 

Haccacáré – egy zenés est, kicsit jazzesre hangolva, 2011. február 27., vasárnap  19 órától az Art Caffé pincében.

Filmzenék, kuplék, operett-részletek –  Márdirosz Ágnes színésznő, Szilágyi Nóra énekesnő és Ráduly Gábor zongorista zenés estje.

Az előadás a 30-as, 40-es évek kávéházi hangulatát idézi, amelyben híres magyar sanzonok, filmslágerek és operett-részletek sajátos feldolgozásai hallhatók élőzenei kísérettel. 

A harmincas, negyvenes évek kávéházi hangulatát idéző zenés est dalait keretbe foglaló sláger címe lett Márdirosz Ágnes színésznő, Szilágyi Nóra énekesnő, valamint Ráduj Gábor zongorista műsorának is a címe. A trió azóta sokak szívébe belopta magát a régi magyar filmekből ismert slágereknek, híres sanzonoknak, operettrészleteknek, kuplédaloknak, valamint sajátos előadásmódjuknak köszönhetően. Időutazós, nosztalgiát ébresztő, hangulatos műsoruk ugyanis zeneileg plusz töltettel bír: az ismert dalok jazzes színezetet kapnak. A 2007 nyarán alakult trió azóta bejárta előadásával Erdély minden városát, és számos rendezvényen léptek fel Csíkszereda és környékén. Repertoárjuk folyamatosan bővül, hogy azoknak is tudjanak új élményt nyújtani, akik már többször is hallották őket.

A műfaj iránti érdeklődés, az éneklés szeretete mindkét előadó esetében másban gyökerezik: Szilágyi Nóra, akit a Csíki Játékszín közönségszervezőjeként is ismernek, a MeseHetes zenekar énekesnője, és a sepsiszentgyörgyi Session Jazz Band volt énekese, Márdirosz Ágnes pedig túl azon, hogy a Csíki Játékszín társulatának tagja, a filmvásznon is megmutatkozott, volt már egyéni balladaestje és nagyon sok híres operettben játszott a színházban. Általuk is beismert közös vonásuk a slágerek idézte kor iránti rajongásuk, valamint az, hogy egyformán szeretnek Ráduj Gábor zongorista zenei kíséretére énekelni, akit a csíkszeredai közönség gyakran láthatott színházi előadásokban közreműködni zongoristaként. 




Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!