Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Hagyományos karácsonyi vásár a Vigadóban

Hagyományos karácsonyi vásár a Vigadóban - 2011. december 15-20., minden nap 10-19 óráig, Hagyományos karácsonyi vásár a Vigadóban.A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, partnerségben Bokor Tibor szenátor irodájával, első alkalommal szervezi meg a Hagyományos karácsonyi vásár elnevezésű kirakodót és kézműves kiállítást a kézdivásárhelyi Vigadó kistermében valamint az előtte álló téren, december hó 15-17. illetve 18-20. napjaiban (előbbi dátum a vásár időpontját, utóbbi a kiállítás időpontját jelöli).A rendezvény célja az ünnepekre való testi-lelki felkészülés jegyében feleleveníteni a régi népszokásokat, a hagyományos mesterségek és általában a kétkezi munka, illetve a kézművesség népszerűsítése a gyerekek, fiatalok körében. Mindezek mellett pedig olyan, főként hobbiból kézműveskedő egyének bemutatása, akiknek eddig még nem volt lehetőségük megvillantani tehetségüket a háromszéki lakosság előtt.A vásár résztvevői felső-háromszéki települések által kijelölt, főként szenvedélyből, de értékesítési célból is tevékenykedő hagyományos kézművesek (kézimunkázók, agyagozók, kádárok, kő- és fafaragók, házias ízek őrzői, székelyruha-készítők stb.).A díjmentes részvételért (reklámozási és értékesítési lehetőség) cserében minden kirakodó néhány óra önkéntes munkát vállal fel, mely idő alatt a vásárba látogató gyerekeket, fiatalokat tanítgatják majd szakmájuk csínjára-bínjára, azzal a céllal, hogy a végén kiállítható, esetleg haza is vihető munkadarabok készülhessenek.A tevékenységre várunk minden gyermeket, ugyanakkor számítunk a felső-háromszéki óvodák, iskolák tanulóira, azok oktatóira és családtagjaira, helyi és környékbeli vállalkozókra, kereskedőkre, és mindenekfelett a kézdiszéki lakosság jelenlétére.A háromnapos vásár ideje alatt a délelőtti óráktól egészen sötétedésig zajlik majd az élet (10–19 óra között), szervezett gyerek- és diákcsoportok váltják egymást a barkács-kuckóban. A vásár ideje alatt iskolakórusok, önkéntes meseolvasók, lelkészek, és nem utolsósorban lélekmelengető ízek és italok biztosítják majd az adventi hangulatot. A kirakodó vásárt követő három napban a kézműves napok alatt elkészített terítőkből, kerámiákból, faragott tárgyakból, fűzött, bogozott, szőtt, kötött, szabott, varrt munkadarabokból és egyéb barkácsolt „termékekből” nyitunk kiállítást, melyeket ez idő alatt mindenki megcsodálhat, majd a végén tulajdonosaik hazavihetnek.Tervezzük továbbá két fenyőfa – egy díszített és egy, a rendezvény ideje alatt feldíszítendő – felállítását a Vigadó előcsarnokában, valamint egy Szegények karácsonya adománygyűjtő sarok kialakítását is, ahol a falvak nehéz sorsú gyerekei számára gyűjtünk ünnepi hozzájárulásokat.Szeretettel várunk mindenkit az ünnepi hangulatot idéző programokra!

2011. december 15-20., minden nap 10-19 óráig, Hagyományos karácsonyi vásár a Vigadóban.

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, partnerségben Bokor Tibor szenátor irodájával, első alkalommal szervezi meg a Hagyományos karácsonyi vásár elnevezésű kirakodót és kézműves kiállítást a kézdivásárhelyi Vigadó kistermében valamint az előtte álló téren, december hó 15-17. illetve 18-20. napjaiban (előbbi dátum a vásár időpontját, utóbbi a kiállítás időpontját jelöli).

A rendezvény célja az ünnepekre való testi-lelki felkészülés jegyében feleleveníteni a régi népszokásokat, a hagyományos mesterségek és általában a kétkezi munka, illetve a kézművesség népszerűsítése a gyerekek, fiatalok körében. Mindezek mellett pedig olyan, főként hobbiból kézműveskedő egyének bemutatása, akiknek eddig még nem volt lehetőségük megvillantani tehetségüket a háromszéki lakosság előtt.

A vásár résztvevői felső-háromszéki települések által kijelölt, főként szenvedélyből, de értékesítési célból is tevékenykedő hagyományos kézművesek (kézimunkázók, agyagozók, kádárok, kő- és fafaragók, házias ízek őrzői, székelyruha-készítők stb.).

A díjmentes részvételért (reklámozási és értékesítési lehetőség) cserében minden kirakodó néhány óra önkéntes munkát vállal fel, mely idő alatt a vásárba látogató gyerekeket, fiatalokat tanítgatják majd szakmájuk csínjára-bínjára, azzal a céllal, hogy a végén kiállítható, esetleg haza is vihető munkadarabok készülhessenek.

A tevékenységre várunk minden gyermeket, ugyanakkor számítunk a felső-háromszéki óvodák, iskolák tanulóira, azok oktatóira és családtagjaira, helyi és környékbeli vállalkozókra, kereskedőkre, és mindenekfelett a kézdiszéki lakosság jelenlétére.

A háromnapos vásár ideje alatt a délelőtti óráktól egészen sötétedésig zajlik majd az élet (10–19 óra között), szervezett gyerek- és diákcsoportok váltják egymást a barkács-kuckóban. A vásár ideje alatt iskolakórusok, önkéntes meseolvasók, lelkészek, és nem utolsósorban lélekmelengető ízek és italok biztosítják majd az adventi hangulatot.

A kirakodó vásárt követő három napban a kézműves napok alatt elkészített terítőkből, kerámiákból, faragott tárgyakból, fűzött, bogozott, szőtt, kötött, szabott, varrt munkadarabokból és egyéb barkácsolt „termékekből” nyitunk kiállítást, melyeket ez idő alatt mindenki megcsodálhat, majd a végén tulajdonosaik hazavihetnek.

Tervezzük továbbá két fenyőfa – egy díszített és egy, a rendezvény ideje alatt feldíszítendő – felállítását a Vigadó előcsarnokában, valamint egy Szegények karácsonya adománygyűjtő sarok kialakítását is, ahol a falvak nehéz sorsú gyerekei számára gyűjtünk ünnepi hozzájárulásokat.

Szeretettel várunk mindenkit az ünnepi hangulatot idéző programokra!

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!