Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Harcoló szabadkőművesség - Raffay Ernő könyvének bemutatója

Harcoló szabadkőművesség - Raffay Ernő könyvének bemutatója - A rossz időjárásra való tekintettel hétfőn (febr. 20.) elmarad Raffay Ernőnek a könyvbemutatója.2012. február 20., hétfőn 17 órától Harcoló szabadkőművesség - Raffay Ernő könyvének bemutatója.A kiadvány a Nagy Magyarország Dokumentumok sorozat 3. részeként került forgalmazásba, és a Szabadkőművesek Trianon előtt című könyv folytatása. A Harcoló szabadkőművesség - Küzdelem a katolikus egyház ellen címmel megjelent kötet újabb egyedi információkat közöl a titkosan működő szervezetről.A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogyan alakul át az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezet. Ismerteti, hogy ezt követően a titkosan működő társaság saját szabályzatait és a legtöbb korabeli vonatkozó magyar törvényt megsértve politikai szerepvállalásba kezd, amelynek egyetlen fő célja: a keresztény magyar állam megdöntése. Miután ennek egyik legfőbb támasza a katolikus egyház, így addig soha nem látott támadással próbálják ellehetetleníteni, lejáratni és megsemmisíteni a legnagyobb keresztény erőt. Mindenezek a kezdeményezések Nagyváradról, a László király páholyból indulnak ki.Szabadkőműves témakörben és a monarchiabeli Magyarország századforduló környéki történelmét tekintve is kiemelkedő jelentőségű kiadvány látott napvilágot, a magyar történelem 19. század végi és 20. század elejei korszakából ismerteket átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Raffay Ernő könyvének.Raffay Ernő (szül. 1948., Borjád) jobboldali politikus és történész. A rendszerváltás alatt és után országgyűlési képviselő és az Antall-kormányban a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanít.1989-1990-ben az Erdélyi Szövetség társelnöke volt. 1993-1994-ben a Hadtörténelmi Intézet és Múzeum főigazgatója, 1996-tól a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, tanszékvezetője. Később rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja. Magyarország XIX-XX. századi történelmét tanítja. Szakterülete Erdély és a román-magyar kapcsolatok, valamint Trianon és az elszakított területek magyarságának története. Három földrész sok városában tartott e témákból előadásokat.A Trianon Társaság alapító tagja, később társelnöke. Különböző újságokban rendszeresen közölt cikkeket és tanulmányokat. Trianon Titkai című könyvével jelentős szerepe volt a rendszerváltás időszakában abban, hogy a közfigyelem a határon túli magyarokra irányult.2007-ben Szidiropulosz Archimédesszel létrehozott egy Trianon Kutató Intézet nevű intézményt. Az intézet keretében Trianoni Szemle néven ad ki történelmi folyóiratot 2009 januárja óta.

A rossz időjárásra való tekintettel hétfőn (febr. 20.) elmarad Raffay Ernőnek a könyvbemutatója.

2012. február 20., hétfőn 17 órától Harcoló szabadkőművesség - Raffay Ernő könyvének bemutatója.
A kiadvány a Nagy Magyarország Dokumentumok sorozat 3. részeként került forgalmazásba, és a Szabadkőművesek Trianon előtt című könyv folytatása. A Harcoló szabadkőművesség - Küzdelem a katolikus egyház ellen címmel megjelent kötet újabb egyedi információkat közöl a titkosan működő szervezetről.
A tudományos munka zömében eddig soha nem publikált levéltári forrásokkal mutatja be azt, hogyan alakul át az 1890-es évektől a szabadkőműves szervezet. Ismerteti, hogy ezt követően a titkosan működő társaság saját szabályzatait és a legtöbb korabeli vonatkozó magyar törvényt megsértve politikai szerepvállalásba kezd, amelynek egyetlen fő célja: a keresztény magyar állam megdöntése. Miután ennek egyik legfőbb támasza a katolikus egyház, így addig soha nem látott támadással próbálják ellehetetleníteni, lejáratni és megsemmisíteni a legnagyobb keresztény erőt. Mindenezek a kezdeményezések Nagyváradról, a László király páholyból indulnak ki.

Szabadkőműves témakörben és a monarchiabeli Magyarország századforduló környéki történelmét tekintve is kiemelkedő jelentőségű kiadvány látott napvilágot, a magyar történelem 19. század végi és 20. század elejei korszakából ismerteket átírják azok a dokumentumok, amelyek a gerincét adják Raffay Ernő könyvének.
Raffay Ernő (szül. 1948., Borjád) jobboldali politikus és történész. A rendszerváltás alatt és után országgyűlési képviselő és az Antall-kormányban a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanít.

1989-1990-ben az Erdélyi Szövetség társelnöke volt. 1993-1994-ben a Hadtörténelmi Intézet és Múzeum főigazgatója, 1996-tól a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, tanszékvezetője. Később rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja. Magyarország XIX-XX. századi történelmét tanítja. Szakterülete Erdély és a román-magyar kapcsolatok, valamint Trianon és az elszakított területek magyarságának története. Három földrész sok városában tartott e témákból előadásokat.
A Trianon Társaság alapító tagja, később társelnöke. Különböző újságokban rendszeresen közölt cikkeket és tanulmányokat. Trianon Titkai című könyvével jelentős szerepe volt a rendszerváltás időszakában abban, hogy a közfigyelem a határon túli magyarokra irányult.
2007-ben Szidiropulosz Archimédesszel létrehozott egy Trianon Kutató Intézet nevű intézményt. Az intézet keretében Trianoni Szemle néven ad ki történelmi folyóiratot 2009 januárja óta.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!