Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Háromszék Táncegyüttes: Carne Vale - Koncz Király

Háromszék Táncegyüttes: Carne Vale  - Koncz Király - A farsangi délutánon, 2011. február 25., pénteken 19 órától, elő-tánckarként bemutatkozik a kézdivásárhelyi Harmatfű Gyermek Néptánccsoport, majd a Háromszék Táncegyüttes: Carne Vale  - Koncz Király című előadását láthatjuk, melyet táncház követ a kisteremben. A Vigadó Művelődési Ház Harmatfű gyerektánccsoportja 2009 tavaszán alakult kézdivásárhelyi és környékbeli 10-12 éves gyerekekből. Jelenleg 40 tagja van a tánccsoportnak, oktatójuk Virág Endre táncoktató, a Háromszék Táncegyüttes külső táncosa. A néptánccsoport fenntartója Kézdivásárhely Önkormányzata, lelkes támogatói közt sorakoznak a gyerekek szülei, és helyi vállalkozók. Közös célunk, hogy újra folyamatossá tegyük a néptánc oktatását városunkban, ez által megteremtve a lehetőséget, hogy néhány év kitartó munkája meghozza gyümölcsét, és városunk is büszke lehet majd saját felnőtt néptánccsoportjára. Másfél év táncos csütörtök délutánjai után, melynek otthona a Vigadó kisterme volt, sor került a tánccsoport első bemutatkozására 2010 júniusában a Perkői gyermek és ifjúsági néptáncfesztiválon. A kis táncosok 2010-es Őszi Sokadalom alkalmával bemutatkoztak Kézdivásárhely közönsége előtt is.Egy székely farsangfarki guzsalyas mulatság elevenedik meg a Carne-Vale, Konc Király című darabban. A guzsalyasba gyülekező lányok e vidéken hagyományos játékait a kocsmából érkező legények tréfás beköszöntése szakítja meg. Ilyen bevonulásnak nem lehet ellenállni, táncra is pördülnek hát a párok, ám a gernyeszegi cigányok, a felcsíki, sóvidéki és nyárádmenti táncok tarka forgatagát, vidám ritmusát rövidesen keserves zokogás váltja fel: Bambuc bejelenti, vége a farsangnak, jön a böjt…Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs, koreográfus: Ivácson LászlóA táncházban kicsiknek és nagyoknak szól, zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. Házigazda Tőkés Zsolt és párja.www.hte.ro

A farsangi délutánon, 2011. február 25., pénteken 19 órától, elő-tánckarként bemutatkozik a kézdivásárhelyi Harmatfű Gyermek Néptánccsoport, majd a Háromszék Táncegyüttes: Carne Vale  - Koncz Király című előadását láthatjuk, melyet táncház követ a kisteremben. 
A Vigadó Művelődési Ház Harmatfű gyerektánccsoportja 2009 tavaszán alakult kézdivásárhelyi és környékbeli 10-12 éves gyerekekből. Jelenleg 40 tagja van a tánccsoportnak, oktatójuk Virág Endre táncoktató, a Háromszék Táncegyüttes külső táncosa. A néptánccsoport fenntartója Kézdivásárhely Önkormányzata, lelkes támogatói közt sorakoznak a gyerekek szülei, és helyi vállalkozók. Közös célunk, hogy újra folyamatossá tegyük a néptánc oktatását városunkban, ez által megteremtve a lehetőséget, hogy néhány év kitartó munkája meghozza gyümölcsét, és városunk is büszke lehet majd saját felnőtt néptánccsoportjára. Másfél év táncos csütörtök délutánjai után, melynek otthona a Vigadó kisterme volt, sor került a tánccsoport első bemutatkozására 2010 júniusában a Perkői gyermek és ifjúsági néptáncfesztiválon. A kis táncosok 2010-es Őszi Sokadalom alkalmával bemutatkoztak Kézdivásárhely közönsége előtt is.
Egy székely farsangfarki guzsalyas mulatság elevenedik meg a Carne-Vale, Konc Király című darabban. A guzsalyasba gyülekező lányok e vidéken hagyományos játékait a kocsmából érkező legények tréfás beköszöntése szakítja meg. Ilyen bevonulásnak nem lehet ellenállni, táncra is pördülnek hát a párok, ám a gernyeszegi cigányok, a felcsíki, sóvidéki és nyárádmenti táncok tarka forgatagát, vidám ritmusát rövidesen keserves zokogás váltja fel: Bambuc bejelenti, vége a farsangnak, jön a böjt…

Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs, koreográfus: Ivácson László

A táncházban kicsiknek és nagyoknak szól, zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. Házigazda Tőkés Zsolt és párja.

www.hte.ro

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!