Az Erdélyi Művészeti Központ szeretettel meghívja Önt INCZE Mózes (sz.1975) festőművész kiállítására.

Megnyitó: 2022. július 29., péntek, 18 óra.

A tárlatot Benedek-Huszár János, Barót polgármestere, dr. Kányádi Iréne, a kiállítás kurátora és dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője művészettörténész nyitják meg.

Közreműködik Tókos Imre (gitár) és Gáspár Csaba (hegedű).

A kiállítás megtekinthető 2022. július 29. és szeptember 24. között, keddtől péntekig 10-től 18 óráig, szombaton 11-től 18 óráig.

A baróti születésű Incze Mózes (sz. 1975) bár nemzetközi hírnévre tett szert, Székelyföldön ritkábban állított ki. Sepsiszentgyörgyön először az Erdélyi Művészeti Központban tavaly megrendezett Ösztön – I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle című tárlaton szerepelt két munkájával.

A középnemzedékhez tartozó kortárs alkotók fele nyitva, az Eműk idén Incze Mózesnek szervez egyéni tárlatot, azzal a céllal, hogy a kiváló festőművészt szülőföldjén is megismertesse a művészetszerető közönséggel.

Jelen tárlat főként az utolsó három év alkotásaiból válogat, ám ily módon is reprezentatív keresztmetszetét nyújtja az alkotó ars poeticájának. A közönség egy kiforrott stílussal rendelkező, viszonylag fiatal alkotóval ismerkedhet meg.