Indul az Udvartér Színház brassói bérlete!

Az Udvartér Színház – Kézdivásárhely és Kovászna mellett – Brassóban is bérletet indított a 2023/2024-es évadra, amely rendkívül pozitív fogadtatásra lelt, az első előadást már teltház előtt játszhatja a társulat: Mihály János, Elek Ágota, Kiss László és Gecse Noémi.

December 11-én 19 órától Brassóban, a Redut Kulturális Központban mutatja be tehát a kézdivásárhelyi Udvartér Színház első saját produkcióját, Molnár Ferenc A testőr című, két felvonásos vígjátékát, Kányádi Szilárd rendezésében.

Molnár Ferenc mindent tudott a szerelemről. Ismerte a kémiáját, melyből hol új életet, hol meg halálos kórt kevert ki a dramaturgiai kémialaborjában. Olyan könnyedséggel bánik a szavakkal és beszélteti szereplőit, hogy a mindenkori közönség azonnal részese lesz a játéknak, melynek csak a legördülő függöny vethet véget. És mindazt, ami a gong és az előadásvégi taps között történik a színpadon, túlzás nélkül, nevezhetjük Életnek. Nincs ez másképp A testőr című darabjában sem. A Színész mint férj mindent feltesz egy lapra, amikor a szakmáját hívja segítségül, hogy visszaszerezze elvesztettnek hitt feleségét, a Színésznőt. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe. A dolog pikantériáját az adja, hogy a férjet és a feleséget a kölcsönös szereteten kívül a színház iránti elkötelezettségük is összeköti. Szakmájukban mindketten ünnepelt művészek. A terv sikeressége éppen ezért erősen kétséges. Meddig vagyunk hajlandók elmenni, hogy visszaszerezzük a szerelmünket? Hányan vállaljuk, hogy közben gyerekesek, rögeszmések, érzelmileg túlfűtöttek, nevetségesek, megalázottak, gyengék, kétségbeesettek, győztesek és/vagy vesztesek leszünk?

Én menthetetlenül Molnár Ferenc-rajongó vagyok. „Engem ebből már kigyógyítani nem lehet...”

(Molnár Ferenc: A testőr) - KÁNYÁDI SZILÁRD

Szereposztás:
A SZÍNÉSZ • MIHÁLY JÁNOS
A SZÍNÉSZNŐ • ELEK ÁGOTA
A KRITIKUS • KISS LÁSZLÓ
A MAMA • GECSE NOÉMI

- - -

Hangtechnika: SZABÓ NORBERT
Fénytechnika: SZABÓ HUNOR
Színpadtechnika: TÓTH LÁSZLÓ • DOMBAI ATTILA • POPOV SÁNDOR

Arculat/Plakát: HODGYAI ISTVÁN (Hotdog)
Audio/Video: NAGY SZABOLCS
Fotó: SZEGETI ABIGÉL

Produkciós asszisztens:
SZIGETHY KATALIN • SZEGETI ABIGÉL • FARKAS IMOLA
SZABÓ RITA • JAKABOS KATALIN • TUZSON ERZSÉBET
FEKETE MAGDOLNA

Ügyelő: BANGYÁN RÉKA
Produkciós vezető: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT
DÍSZLET- ÉS JELMEZTERVEZŐ: BAKCSI KATA
RENDEZŐ: KÁNYÁDI SZILÁRD

- - -

AZ INTÉZMÉNY FENNTARTÓJA:
KÉZDIVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALA
FŐTÁMOGATÓ:
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA