A Vigadó Művelődési Ház színpadán 2017. március 23-án 19 órától a Gábor Áron bérleteseknek és március 24-én 19 órától a Toldi bérleteseknek lesz látható a soproni teátrum Őszi szonáta című színpadi játéka. Ingmar Bergman klasszikus művéből széles összefogással készült a koprodukció, melynek partnerei a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínház és a Forrás Színház.

Charlotte, az anya és Eva, a lánya hét évnyi hallgatás után találkoznak egymással. Akár akarják, akár nem, kénytelenek végigbeszélni közös dolgaikat. Feszítő kérdések sorakoznak kettejük viadalában: tudunk-e odafigyelni a másik emberre, vagy ez az odafigyelés a másik szempontjából már nyűg és gyötrelem? Nem késtünk-e el a másik iránti szeretettel és figyelemmel? Tudunk-e bocsánatot kérni, s meg tudjuk-e bocsátani a másiknak a felismert vétkeket? És aztán hogyan tovább?
Anya és lánya szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, megértéséért, tiszteletéért.
Az előadás Ingmar Bergman 1978-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült.

SZEREPOSZTÁS
Charlotte – Farkas Ibolya
Eva – Molnár Anikó
Viktor – Wischer Johann (Vukosavljev Iván)
Helena – Diószegi Imola

Zenei vezető – Oberfrank Péter
Díszlet – Pataki András
Jelmez – Szélyes Andrea
Fény – Kovács Ferenc
Rendezőasszisztens – Savanyu Gergely

Rendező – Pataki András

A fennmaradó helyek függvényében az előadásra jegyek is válthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétfőtől-csütörtökig 8-19 óráig, pénteken 8-15 óráig, Helyfoglalás a 0267/361-081-es telefonszámon vagy az office@varosiszinhaz.ro e-mail címen lehetséges.

Jegyár: felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

FIGYELEM! A lefoglalt helyekre a jegyeket előadás előtt egy nappal fontos kiváltani, ellenkező esetben érvényét veszíti a foglalás.