Május 14.-én, csütörtökön 17 órától a Vigadó Művelődési Ház kistermében író-olvasó találkozó Berg Judit íróval. A szerzővel dr. Szántó Bíborka, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kézdivásárhelyi Kihelyezett Tagozata adjunktusa beszélget.

Berg Judit (Budapest, 1974. január 28.) József Attila-díjas író, a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb képviselője. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán szerzett magyar-angol szakos tanári diplomát és drámatanári végzettséget. Tanított angolt, dolgozott nyelvi lektorként, fordítóként, újságíróként. Jelenleg fő állású anyuka és író.

http://www.bergjudit.hu/

Hisztimesék
„Ezeket a könyveket a legkisebb – 2–4 éves korosztálynak írtam, kimondottan azzal a céllal, hogy segítsen a sokszor kezelhetetlennek tűnő hisztik csillapításában, elfelejtésében. (...) A kötet elején egy bátorító-vigasztaló igaz mese található - felnőtteknek!”

Maszat-sorozat
„A Maszatos mesék a legkisebbek számára íródott sorozat. Minden kötetben két mese olvasható Maszatról, a kisfiúról, és legjobb barátjáról, Hóchócról.”

Mesék a Tejúton túlról
„Ez a mesekönyv már bevezetés a meseregények, kalandregények világába: a hét mese egymás után, folytatásokként olvasandó (....). A visszajelzések szerint a nagycsoportos fiúk hatalmas lelkesedéssel hallgatják, de kisiskolásokat is még biztosan leköt.”

Rumini-sorozat
„A Rumini igazi mese-kalandregény. Heroikus szülők fel is szokták olvasni, de lelkes második/harmadikosok már egyedül is boldogulnak vele.”

Két kis dínó-sorozat
„A két kis dínó történetei olvasni tanuló kisiskolásoknak születtek. Trikó és Nyamm két kis dinoszaurusz a zsírkréta korból.”