Istenkép és hely keresés

2017. november 30 és december 3 között zajlott a Keskeny út ökumenikus fesztiválmissziós csoport idei utolsó nagy képzése.
Csütörtökön 18 órakor kezdődött az alkalom, melyre hosszabb – rövidebb, kacskaringós, sáros, fagyos, autózós/vonatozós utazás után érkezett az a tizennégy lelkes régi és új önkéntes, aki részt vett ezen az eseményen. A találkozó ismerkedéssel, a feladatok leosztásával, és egy önismereti teszt kitöltésével indult. Rövid szünet után egy gondolatébresztő filmnézés (William P. Young - A viskó című könyvének 2017-ben megjelent film változata), és arról való beszélgetés zárta a napot.

Pénteken reggel ismerkedő, csapat összehangoló gyakorlatok voltak Bardócz Tímea vezetésével. Délben kezdődött Raff Róbert Berecki lelkész Hol a helyed? című, élet és hitéleti ismertető előadása, melynek során minden résztvevő a saját helyzetére, jelenlegi helyére, feladataira, élettörténetére alapozva ismerhette meg, hogy hol a helye jelenleg, és vázolhatta fel a jövőbeni lehetőségeit, hogy ténylegesen megtalálja és sikeresen meg is tudja tartani azt a helyet, ahol lennie kell, ahová Isten helyezte, ahol feladata van. A délutáni program terepgyakorlat volt, Ki az én Istenem címmel, melynek során a résztvevők párokat alkotva a településen sétáltak, és megszólítva embereket erről a témáról beszélgettek el velük, egy óra alatt. Kiértékelve a gyakorlatot kiderült, hogy pozitív élményekkel tértek vissza a Keskenyutasok. Később a láthatatlan színházat bemutató műhelygyakorlaton vehettek részt a fiatalok, melynek során betekintést nyertek ennek a különleges módszernek a háttérmunkáiba, az előkészítés, levezetés folyamatába.

Szombaton folytatódott az előző napi műhelygyakorlat, ennek során kiscsoportokban forgatókönyvírás volt, az előzőleg meghatározott témák kibontásával. Így készült el, a 2018-as bevetéseken használandó forgatókönyv vázlata. Rövid szünet után, a régiek meséltek az újaknak, és újak a régieknek, a missziós tevékenységről, a napi programpontokról, módszerekről, meghatározó élményekről, a keskenyutas létről. Közös ebéd zárta a hivatalos tevékenységeket, kiértékelő és hazautazás azok számára, akik a vasárnapi programra nem tudtak maradni.

Vasárnap délelőtt Istentiszlet, majd a Kárpát medencei imanapon való résztvétel következett, melyet Kézdivásárhelyen tartottak meg.
Köszönetet mondunk támogatónknak a Bethlen Gábor Alapnak, hogy ebben az évben is támogatta a Keskeny utas önkéntesek kiképzését megvalósító projekteket.

Vas Zsuzsanna