Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» IV. Székelyföld Napok - I. Székelyföldi Fotóbiennále

IV. Székelyföld Napok - I. Székelyföldi Fotóbiennále - Május 10., 18.00, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési HázAz I. Székelyföldi Fotóbiennále a május 10-én kezdődő IV. Székelyföld Napok nyitórendezvénye lesz, mint ahogy a már két alkalommal megrendezett Nemzetközi Grafikai Szemle is volt, amellyel ezután kétévenként váltják egymást.A biennálénak köszönhetően nem tűnnek el a süllyesztőben azok a rendkívül értékes képek, amelyek Székelyföldről készülnek, ráadásul nem csupán helybeli fotósok szemével. Fontos szempont egymás mellett látni és láttatni ugyanazt a helyzetet egy helybeli, egy amerikai vagy éppen egy lengyel vagy japán fotós szemével. Hargita és Kovászna megye vezetősége felkarolta a kezdeményezést, az évek múlásával nemcsak művészeti értékek megőrzésében és a székelyföldi értékek dokumentálásában jeleskedhet a fotóbiennále, hanem kétévenkénti kordokumentumai sajátos és egyedi módon rögzíthetik a régió változásait.A székely megyék együttműködésének gyümölcseként megrendezett biennálék méltó kezdetét jelentik az egész régióra kiterjedő Székelyföld Napok rendezvénysorozatnak, amelynek célja a székely identitástudat erősítése, a székelyföldi kulturális értékek népszerűsítése mind a lakosság, mind pedig az ide látogató vendégek körében.http://www.szekelyfoldnapok.roA kiállítás megtekinthető Június 26.-ig.A belépés ingyenes.

Május 10., 18.00, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
Az I. Székelyföldi Fotóbiennále a május 10-én kezdődő IV. Székelyföld Napok nyitórendezvénye lesz, mint ahogy a már két alkalommal megrendezett Nemzetközi Grafikai Szemle is volt, amellyel ezután kétévenként váltják egymást.

A biennálénak köszönhetően nem tűnnek el a süllyesztőben azok a rendkívül értékes képek, amelyek Székelyföldről készülnek, ráadásul nem csupán helybeli fotósok szemével. Fontos szempont egymás mellett látni és láttatni ugyanazt a helyzetet egy helybeli, egy amerikai vagy éppen egy lengyel vagy japán fotós szemével. Hargita és Kovászna megye vezetősége felkarolta a kezdeményezést, az évek múlásával nemcsak művészeti értékek megőrzésében és a székelyföldi értékek dokumentálásában jeleskedhet a fotóbiennále, hanem kétévenkénti kordokumentumai sajátos és egyedi módon rögzíthetik a régió változásait.

A székely megyék együttműködésének gyümölcseként megrendezett biennálék méltó kezdetét jelentik az egész régióra kiterjedő Székelyföld Napok rendezvénysorozatnak, amelynek célja a székely identitástudat erősítése, a székelyföldi kulturális értékek népszerűsítése mind a lakosság, mind pedig az ide látogató vendégek körében.



http://www.szekelyfoldnapok.ro

A kiállítás megtekinthető Június 26.-ig.
A belépés ingyenes.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!