ELMARAD!
A Vigadó Művelődési Ház tájékoztatja kedves nézőit, hogy a Barbara című musical magyaroszági szervező irodájának munkatársai e-mailben közölték, hogy az előadás erdélyi túrnéja elmarad. Mindenkitől elnézést kérnek. A kézdivásárhelyi előadásra megvásárolt jegyek visszaválthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával.


Az Ivancsics Ilona és Színtársai 2014 szeptemberében mutatta be a BARBARA c. erdélyi rock-musicalt, hatalmas sikerrel.
A musical az 1989/90-ben lezajlott román forradalom utáni időkben játszódik, annak egy magyar családra gyakorolt hatásán keresztül mutatja be a történelmi eseményeket, illetve meséli el Barbara, a fiatal erdélyi lány és szeretett apja történetét.


Egy fiatal lány története, aki az életét övező káosz, és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatokat követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá és a hatalom utáni vágy és a pénzéhség ÚJ szörnyekké tudja változtatni az embereket. A darabban formálódó konfliktusok a jó és a rossz harca, amelyből végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt átölelő szeretet kerekedik felül és akkor mondhatnánk, hogy minden álmunk teljesült. De egy hollywood-i happy end-et mégsem öntenek a közönség nyakába, hanem inkább megfűszerezik egy adag kárpát-medencei realizmussal, valóság szülte karcos humorral, és csavarnak a történeten még kettőt, hogy aztán legyen min elmélkednünk. Mindezt Szabó Előd virtuóz zenéje szövi át és teszi felejthetetlenné.


A friss és izgalmas erdélyi rock-musical alkotói erdélyi művészek: Szabó Előd az X-Faktorban pár éve feltűnt tehetség és Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színész/dramaturgja. A rendező nem más, mint a Budapesti Operettszínház művésze a Nádasdy Kálmán-díjas Somogyi Szilárd, aki Marosvásárhelyen szerezte meg diplomáját.


Barbara címszerepét Patai Anna, a Megasztárban kislányként ismertté vált énekes játssza. A további szerepekben láthatjuk Magyarország egyik legjobban éneklő színésznőjét, a Csillag-díjjal jutalmazott Nádasi Veronikát, a cselszövő mostohaanyaként. A Jászai Mari-díjas Szolnoki Tibor karakteréhez hűen az ügyvéd szerepébe bújik. Érkezik még az Operett Színház sztárja és mindenki kedvence, Faragó András, a Madách Színház lehengerlő hangú színművésznője, Bajza Viktória, a társulatnál már megismert Kékesi Gábor és Bodrogi Attila, valamint a Madách és az Operettszínház ifjú tehetségei: Szabó Gyula Győző és Pirgel Dávid.


Zenei vezető: Lovas Gabriella
Koreográfus: Király Béla
Jelmez: Halasi Zsuzsa
Asszisztens: Márton Fruzsina

További részletek a produkcióval kapcsolatban: http://iiszt.hu/?page=2&spage=113
Az előadás kritikája itt olvasható: http://iiszt.hu/?page=8&nid=115