Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Jakab György fa - és csontszobrász kiállításának megnyitója

Jakab György fa - és csontszobrász kiállításának megnyitója - 2011. április 17., vasárnap 13 órától, Jakab György fa - és csontszobrász kiállításának megnyitója.A kiállítást megnyitja Vetró András és Ferencz Attila.Jakab György 1950-ben Erdélyben, Farkaslakán született. 1979-ben a Csíkszeredai Népi Művészeti Iskola fafaragó és faszobrász szakán, Ferencz Ernő szobrászművész osztályában végzett. 1990-ben Magyarországra költözött a családjával együtt, előbb Miskolcon éltek, majd Pomázon találtak otthonra. Több hazai és külföldi kiállításon és faragótáborban vett részt. “A szobrászatban nehéz a gondolatokat megvalósítani - csak kemény munkával. Minél nemesebb az anyag, annál nehezebb. Talán ezért is választottam a csontszobrászatot, hogy még nehezebbé tegyem a munkámat, és még nagyobb legyen a kihívás. Általában azt faragom meg, amit ébren megálmodok. De amikor egy különleges fában felfedezni vélem a szobrot, vagy kisplasztikát, akkor csak a jó Isten munkájára rásegítek. Mert a fának lelke van. E lélek nagyságát a forma határozza meg, amihez hála Istennek nekem is lehet némi közöm, beleszólásom. A művész nem egy különleges vagy kiváltságos ember. Minden ember egy különleges és kiváltságos művész.”Jakab Györgyhttp://www.csont-faszobrasz.fw.hu/

2011. április 17., vasárnap 13 órától, Jakab György fa - és csontszobrász kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja Vetró András és Ferencz Attila.

Jakab György 1950-ben Erdélyben, Farkaslakán született. 1979-ben a Csíkszeredai Népi Művészeti Iskola fafaragó és faszobrász szakán, Ferencz Ernő szobrászművész osztályában végzett. 1990-ben Magyarországra költözött a családjával együtt, előbb Miskolcon éltek, majd Pomázon találtak otthonra. Több hazai és külföldi kiállításon és faragótáborban vett részt. 

“A szobrászatban nehéz a gondolatokat megvalósítani - csak kemény munkával. Minél nemesebb az anyag, annál nehezebb. Talán ezért is választottam a csontszobrászatot, hogy még nehezebbé tegyem a munkámat, és még nagyobb legyen a kihívás. Általában azt faragom meg, amit ébren megálmodok. De amikor egy különleges fában felfedezni vélem a szobrot, vagy kisplasztikát, akkor csak a jó Isten munkájára rásegítek. Mert a fának lelke van. E lélek nagyságát a forma határozza meg, amihez hála Istennek nekem is lehet némi közöm, beleszólásom. A művész nem egy különleges vagy kiváltságos ember. Minden ember egy különleges és kiváltságos művész.”

Jakab György

http://www.csont-faszobrasz.fw.hu/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!