Jazz koncert a Vigadóban: Sárik Péter Trió x Bartók című, Bartók Béla szerzeményeinek jazz-feldolgozásai

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2022. június 8-án (szerda), 19 órától, a Sárik Péter Trió x Bartók című, Bartók Béla szerzeményeinek jazz-feldolgozásait hallgathatják meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.
“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle. A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak. Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!”
/Sárik Péter./

A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara.
Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak.

A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.
Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: négy feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat.

A Bartók Béla szerzeményeinek jazz-feldolgozásait tartalmazó lemezük 2020-ban Fongoram-díjat kapott, mint “Az év hazai jazz albuma”.
A programot Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében teltház előtt mutatták be, és az elmúlt években nagy sikerű koncerteket adtak Európában és Ázsiában is.

Sárik Péter Trió:
Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: bőgő
Gálfi Attila: dob

Jegyár: 20 lej

Várjuk szeretettel