Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Vigadó nagyszínpadán

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Vigadó nagyszínpadán - November 14 - én, csütörtökön 18 órától a Boér Géza ifjúsági és nyugdíjas bérleteseknek, november 15 - én, pénteken 19 órától szabadelőadásban játssza a Városi Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt Kolcsár József rendezésében. Azokat a nézőket is várják a nézőtérre, akik bérletükkel elmulasztották megnézni az előadást.40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói. Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.Rendezõ: Kolcsár JózsefRendezõasszisztens: Nagy-Babos TamásKoreográfus: Dávid PéterZenei vezetõ: Cserkész EmeseDramaturg: Tok EszterZenekar: MetropolisA kézdi.infó a hozzászólók között a péntek esti előadásra 2 db. 2 személyes belépőt sorsol ki november 13.-án, csütörtökön este 23 órakor.

November 14 - én, csütörtökön 18 órától a Boér Géza ifjúsági és nyugdíjas bérleteseknek, november 15 - én, pénteken 19 órától szabadelőadásban játssza a Városi Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt Kolcsár József rendezésében. Azokat a nézőket is várják a nézőtérre, akik bérletükkel elmulasztották megnézni az előadást.

40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói.

Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.
Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.
Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.

Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.
Rendezõ: Kolcsár József
Rendezõasszisztens: Nagy-Babos Tamás
Koreográfus: Dávid Péter
Zenei vezetõ: Cserkész Emese
Dramaturg: Tok Eszter
Zenekar: Metropolis
A kézdi.infó a hozzászólók között a péntek esti előadásra 2 db. 2 személyes belépőt sorsol ki november 13.-án, csütörtökön este 23 órakor.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

KrisztaKriszta
Bejegyezve: 2013-11-13 10:39:05
Édesanyámnak szeretnék meglepetést szerezni, ritkán jár szinházba, de ezt nagyon szeretné!
ErikaErika
Bejegyezve: 2013-11-14 15:44:04
Olvastam a kisregényt. Kiváncsian várom a musicalt is!:)
RekusRekus
Bejegyezve: 2013-11-14 19:48:32
Végre újra képzelt riport :D Ott leszünk. ;)
AgiAgi
Bejegyezve: 2013-11-14 22:29:55
Már várom, hogy teljes egészében lássam, mert
eddig nem volt lehetôségem rá. :)
Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)
Bejegyezve: 2013-11-15 00:09:50
Ingyen jegyet nyertek: [Rekus] és [Kriszta].

Jó szórakozást mindenkinek!
Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!