Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - musical próbák, szereposztás

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - musical próbák, szereposztás - Augusztus 15-én, csütörtökön a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical próbáin jártunk. A folyósón csend fogadott, csak a termekből szűrődött ki hang: a nagyteremben mozgást tanultak a fiatalok, Dávid Péter koreográfussal, a kisteremben éneket, Cserkész Emese korrepetálásával. Legkevesebb hat órát dolgoznak naponta a diákokkal, mondta el Kolcsár József, a musical rendezője, aki azt is hozzátette, hogy a fiatalok nagyon tehetségesek, fáradságot nem ismerve, profi módon dolgoznak azon, hogy megmutathassák magukat a nagyszínpadon, augusztus 30-án, pénteken este.A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt a Macskakő diákszínjátszó csoport és a kézdivásárhelyi diákok viszik színre, a Metropolis együttes kíséretében, akik élőben fognak zenélni az előadás alatt. A fiatalok a Nagy Mózes Elméleti Líceum, a Bod Péter Tanítóképző, a Református Kollégium és az Apor Péter Szakközépiskola tanulói, akik több fordulón keresztül lettek kiválasztva a szerepekre. A Képzelt riport musical köztudottan a zenéjével tarol, ezért az volt a legfontosabb, hogy a legjobb hangokat találják meg a szólókhoz, véli Cserkész Emese, zenei vezető. Kolcsár József szerint jó, hogy fiatalokkal csinálják az előadást, mert a kézdivásárhelyi ifjaknak is sokat nyújthat a darab, de a felnőttek is fiatal önmagukra lelhetnek benne, a saját ifjúságukra ismerhetnek. „A musical azt a korszakot mutatja be az ember életében, amikor nem érdekel semmi. Nem érdekel bennüneket, hogy alkoholt fogasztunk, esetleg könnyebb drogokat. Az életnek az a része, amikor nem gondolunk a holnapra, viszont később, felnőtté válásunkkor, pont azon dolgozunk és azért élünk, hogy megoldjuk a feladatokat, amelyek ránk hárulnak” – mondta el a rendező. A keresés az előadás fő témája, a darab Eszter keresése körül forog, de Eszter jelképesen a boldogság is József számára, így aztán a boldogság keresése is nagy hangsúlyt kap, állítja Kolcsár. 'Olyan témákkal is foglalkozik a musical, amely 2013-ban nem áll közel az ifjúsághoz, ők már túl vannak azon, hogy ezeken meglepődjenek. Az én elképzelésem szerint a zsidó-téma, a homoszexualitás, a bőrszín kérdése, mint másság jelenik majd meg a darabban. Ezeket a témákat próbáljuk aktualizálni, úgy csinálom meg az előadást, hogy a fiatalok átérezzék, hogy mit is jelent másnak lenni' - tette hozzá.Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.Rendező: Kolcsár JózsefRendezőasszisztens: Nagy-Babos TamásKoreográfus: Dávid PéterZenei vezető: Cserkész EmeseDramaturg: Tok EszterZenekar: Metropolis

Augusztus 15-én, csütörtökön a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical próbáin jártunk. A folyósón csend fogadott, csak a termekből szűrődött ki hang: a nagyteremben mozgást tanultak a fiatalok, Dávid Péter koreográfussal, a kisteremben éneket, Cserkész Emese korrepetálásával. Legkevesebb hat órát dolgoznak naponta a diákokkal, mondta el Kolcsár József, a musical rendezője, aki azt is hozzátette, hogy a fiatalok nagyon tehetségesek, fáradságot nem ismerve, profi módon dolgoznak azon, hogy megmutathassák magukat a nagyszínpadon, augusztus 30-án, pénteken este.

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt a Macskakő diákszínjátszó csoport és a kézdivásárhelyi diákok viszik színre, a Metropolis együttes kíséretében, akik élőben fognak zenélni az előadás alatt. A fiatalok a Nagy Mózes Elméleti Líceum, a Bod Péter Tanítóképző, a Református Kollégium és az Apor Péter Szakközépiskola tanulói, akik több fordulón keresztül lettek kiválasztva a szerepekre. A Képzelt riport musical köztudottan a zenéjével tarol, ezért az volt a legfontosabb, hogy a legjobb hangokat találják meg a szólókhoz, véli Cserkész Emese, zenei vezető. 

Kolcsár József szerint jó, hogy fiatalokkal csinálják az előadást, mert a kézdivásárhelyi ifjaknak is sokat nyújthat a darab, de a felnőttek is fiatal önmagukra lelhetnek benne, a saját ifjúságukra ismerhetnek. „A musical azt a korszakot mutatja be az ember életében, amikor nem érdekel semmi. Nem érdekel bennüneket, hogy alkoholt fogasztunk, esetleg könnyebb drogokat. Az életnek az a része, amikor nem gondolunk a holnapra, viszont később, felnőtté válásunkkor, pont azon dolgozunk és azért élünk, hogy megoldjuk a feladatokat, amelyek ránk hárulnak” – mondta el a rendező. A keresés az előadás fő témája, a darab Eszter keresése körül forog, de Eszter jelképesen a boldogság is József számára, így aztán a boldogság keresése is nagy hangsúlyt kap, állítja Kolcsár. "Olyan témákkal is foglalkozik a musical, amely 2013-ban nem áll közel az ifjúsághoz, ők már túl vannak azon, hogy ezeken meglepődjenek. Az én elképzelésem szerint a zsidó-téma, a homoszexualitás, a bőrszín kérdése, mint másság jelenik majd meg a darabban. Ezeket a témákat próbáljuk aktualizálni, úgy csinálom meg az előadást, hogy a fiatalok átérezzék, hogy mit is jelent másnak lenni" - tette hozzá.

Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.

Rendező: Kolcsár József
Rendezőasszisztens: Nagy-Babos Tamás
Koreográfus: Dávid Péter
Zenei vezető: Cserkész Emese
Dramaturg: Tok Eszter
Zenekar: Metropolis

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!