Kézdi.infó - Kézdi.Infó

Kézdi.Infó

» Keskeny út misszió az EMI táborban

Keskeny út misszió az EMI táborban - Jöjjetek a keskeny útra....- szól a Keskeny Út Ökumenikus misszió indulója és ez a hívogatás az EMI tábor ideje alatt nem csupán a 'megszokott' közegben nyúlt a kereső emberek után, hanem  a tábor forgatagában, az előadás és program kavalkádban is megtalálta a csendes percekre, igehallgatásra, beszélgetésre vagy aktív kikapcsolódásra vágyókat.A Keskeny Út sátor egy kis szigeten kapott helyet, kis hidacskát kellett áthaladni az odavágyóknak, a pár lépés akár jelképes útnak is felfoghatjuk, hiszen a hidacskán való átlépkedés segítette az áthangolódást. A Keskeny Út csapata az idén is Isten eszközeiként a keresztyén értékeket, üzenetet adták át az érdeklődőknek. A keresztyén életforma élhető és megélhető a mai világban is, rockergyerekként, egyetemistaként, kereső fiatalként, mert nem jelent elszigetelődést, álszenteskedést és merev kényszermagatartást, hanem egy felszabadult, örömöt és megértést sugárzó teljes életet.A Keskeny Út változatos programot kínált: napi csendes óra, áhítat, gitárestek, élményszínház, filmnézés és beszélgetés tea és zsíros kenyér mellett, kézműves foglalkozás (agyagozás, fonás, festés), valamint érdekes előadások tették még színesebbé a programot.Az áhítatokat Bardócz Csaba és Gáspár Erika lelkészek és Kádár Zoltán (Krampusz ) teológiai hallgató tartották. Az Ige üzenete különböző előadásformákban, fiatalság - és emberközeli stílusban jutott el a kis gyülekezethez. Hangulatos volt a gitárkísérettel fűszerezett ifjúsági énekek közös éneklése. A kézműves foglalkozások eredményeképp ügyes kis szobrok, festmények és karkötők születtek. A gitáresten illetve délutánon résztvevők kedvenc dalukat is közösen énekelhették a szép számban összegyűlt hallgatósággal.Jó néhányan összegyűltek a Szász Tibor András lelkipásztor- 'Pofavizit' az Úristennél előadására, melyen Eulália néne és Zupás őrmester példájával humorosan és élvezhetően szemléltette az előadó az egyházról és Istenről a mai elterjedt hamis képet. Simó Irma mentálhigiénés szakember és klinikai pszichológus nem csupán a stressz szűrés módszereit adta át, a 'Stressz menedzsment és egészséges életmód' előadásával, hanem a személyes hitét megélő értékes és hiteles szakemberként, a világ  mókuskerekében rohangáló ember arra néző lehetőségeit is felcsillantotta, hogy kilépjen ebből a fajta lélekőrlő életformából és megtalálja a feltöltekezéshez szükséges Istennel való kapcsolatot és csendességet.  Akiket a párkapcsolat próbakövei érdekeltek, az meghallgathatta Salló Emőke pszichológus és mentálhigiénés szakember előadását  'Párkapcsolati buktatók' címmel, amiben a férfi-nő közti különbségekről, gondolkodásmintákról, viselkedésformákról esett szó és a hallgatóság is belekapcsolódott a beszélgetésbe.A pár nap alatt bebizonyosodott, hogy Isten megtalálja a módot,hogy üzenete eljusson az őt keresőkhöz.Gáspár Erika

Jöjjetek a keskeny útra....- szól a Keskeny Út Ökumenikus misszió indulója és ez a hívogatás az EMI tábor ideje alatt nem csupán a "megszokott" közegben nyúlt a kereső emberek után, hanem  a tábor forgatagában, az előadás és program kavalkádban is megtalálta a csendes percekre, igehallgatásra, beszélgetésre vagy aktív kikapcsolódásra vágyókat.

A Keskeny Út sátor egy kis szigeten kapott helyet, kis hidacskát kellett áthaladni az odavágyóknak, a pár lépés akár jelképes útnak is felfoghatjuk, hiszen a hidacskán való átlépkedés segítette az áthangolódást. A Keskeny Út csapata az idén is Isten eszközeiként a keresztyén értékeket, üzenetet adták át az érdeklődőknek. A keresztyén életforma élhető és megélhető a mai világban is, rockergyerekként, egyetemistaként, kereső fiatalként, mert nem jelent elszigetelődést, álszenteskedést és merev kényszermagatartást, hanem egy felszabadult, örömöt és megértést sugárzó teljes életet.

A Keskeny Út változatos programot kínált: napi csendes óra, áhítat, gitárestek, élményszínház, filmnézés és beszélgetés tea és zsíros kenyér mellett, kézműves foglalkozás (agyagozás, fonás, festés), valamint érdekes előadások tették még színesebbé a programot.

Az áhítatokat Bardócz Csaba és Gáspár Erika lelkészek és Kádár Zoltán (Krampusz ) teológiai hallgató tartották. Az Ige üzenete különböző előadásformákban, fiatalság - és emberközeli stílusban jutott el a kis gyülekezethez. Hangulatos volt a gitárkísérettel fűszerezett ifjúsági énekek közös éneklése. A kézműves foglalkozások eredményeképp ügyes kis szobrok, festmények és karkötők születtek. A gitáresten illetve délutánon résztvevők kedvenc dalukat is közösen énekelhették a szép számban összegyűlt hallgatósággal.

Jó néhányan összegyűltek a Szász Tibor András lelkipásztor- "Pofavizit" az Úristennél előadására, melyen Eulália néne és Zupás őrmester példájával humorosan és élvezhetően szemléltette az előadó az egyházról és Istenről a mai elterjedt hamis képet. Simó Irma mentálhigiénés szakember és klinikai pszichológus nem csupán a stressz szűrés módszereit adta át, a "Stressz menedzsment és egészséges életmód" előadásával, hanem a személyes hitét megélő értékes és hiteles szakemberként, a világ  mókuskerekében rohangáló ember arra néző lehetőségeit is felcsillantotta, hogy kilépjen ebből a fajta lélekőrlő életformából és megtalálja a feltöltekezéshez szükséges Istennel való kapcsolatot és csendességet.  Akiket a párkapcsolat próbakövei érdekeltek, az meghallgathatta Salló Emőke pszichológus és mentálhigiénés szakember előadását  "Párkapcsolati buktatók" címmel, amiben a férfi-nő közti különbségekről, gondolkodásmintákról, viselkedésformákról esett szó és a hallgatóság is belekapcsolódott a beszélgetésbe.

A pár nap alatt bebizonyosodott, hogy Isten megtalálja a módot,hogy üzenete eljusson az őt keresőkhöz.

Gáspár Erika

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!