A Keskeny utas fesztiválmissziós csoport, a 2017-es évre felkészítő, első nagy képzését - a bevált szokás szerint - Székelyföldön tartotta. Tekintettel arra, hogy az a két fesztivál, a Tusványos és az EMI tábor, ahol a Keskeny út jelen van, Székelyföldön kapnak helyet, a képzéseket is e városok közelében tartjuk.

November 11-én 14 órától volt a gyülekező Ikafalván, ahol az Ikafalvi Református Egyházközség által elindított Rád is szükség van elnevezésű fogyatékosoknak szóló program keretében az önkénteseink egy kis betekintést nyerhettek a különféle speciális adottsággal élők világába. Ezt követően a céhes városba gyűltek össze az önkéntesek, ahol első nekifutásra egymással és a feladattal ismerkedhettek meg.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4182.jpg



A másnapi igei alapozást Ruszka Sándor helybeli református lelkipásztor tartotta, majd a Bardócz Tímea és Kocsis András által vezetett csapat összehangoló tréning következett. A tréning során egymás adottságain túl, a saját magunk képességeivel is megismerkedhettünk. Délután Bardócz Csabának, a misszió alapítójának vezetésével a Keskeny utas módszerek tárába nyerhettek betekintést az új csapattagok. Ezt követően, - ugyan laboratóriumi körülmények között, - a mély vízbe ugrás következett, mert szituációs játékokkal azt modelleztük, hogy milyen helyzetek fordulhatnak elő „éles bevetésen”. Az esti programot az énektanulás töltötte ki. Mindannyian megtanultuk a csapat által összeállított Keskeny utas énekes füzet dalait hangszerkísérettel, külön figyelmet szentelve a tusványosi slágernek számító „Valamikor kint a nagyvilágban” kezdetű éneknek.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4180.jpg



Az Úrnapját természetesen istentiszteleten való részvétellel indítottuk, majd a jövőre bevezetendő ötleteket gyűjtöttük össze, bízva abba, hogy a jó Isten erőt is ad azok kivitelezéséhez. A kiértékelés után mindannyian haza utaztunk, abban a reményben, hogy még ebben az évben Kolozsváron újra, és újabb tagokkal bővülve találkozni fogunk. Bízunk abba, hogy az előttünk álló missziós évben is megtaláljuk a hangot, és a módszereket, amikkel a fesztiválozókat meg tudjuk szólítani, és abban is reménykedünk, hogy a Lélek azt az üzenetet is ránk bízza, amit nekünk a Keskeny út sátorba betérőknek továbbítanunk kell.

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió Sajtószolgálata