Kezdő internetezők klubja, meseklub, A népmese napja, biblioterápia a könyvtárban.

Kezdő Internetezők Klubja!
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2016 szeptember 23-án, pénteken 10-11 óra között internethasználati útmutató vehető igénybe. Megkérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 0267-363018-as telefonszámon.


Meseklub
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2016 szeptember 29-től, minden csütörtökön Meseklub 14-15 óra között az óvodásoknak, 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak. A foglalkozások tartalmaznak meseolvasást, meseillusztráció készítést, gyurmázást, különböző dekorációk keszítését, dramatikus játékokat, kézműves foglalkozásokat.
A foglalkozás ingyenes.


A népmese napja

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár 2016 szeptember 29-én csütörtökön 10-16 óra között ismét benevez A népmese napja mozgalmába.
Meseolvasással és papírszínház nézésével várunk minden mesekedvelő óvodás és iskolás gyereket egyaránt. Csoportok jelentkezését a 0267-363018-as telefonszámon várjuk.


Biblioterápia a könyvtárban
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár ingyenes biblioterápiás foglalkozást indít 2016. október 4-től az érdeklődők számára.
A foglalkozást havonta egyszer, a hónap első keddjén délután 17 órától tartjuk.
Célja az önismeret-fejlesztés, kommunikációs és az egyéni életminőség javítását segítő, támogató készségek fejlesztése. Megtapasztalható a közös élmény ereje: a csoportban végzett munka ugyanis energiatöbblettel jár.
A könyvtár gazdag állományából választjuk a tevékenységhez használt irodalmi művet. A foglalkozás lehetőséget ad arra, hogy az irodalmi műben rejlő értékek felszínre hozzák , megvilágítsák saját benső értékeinket, tudatosítsák azt és fejlesszék az önismeretünket. A felolvasott szövegrész élményszintű feldolgozása segítségével az egyén annyit mutat meg magából, amennyit akar. A tevékenység csoportban zajlik, melynek ideális létszáma 6-9 fő, de az összetétel minden alkalommal változhat újonnan belépőket is szívesen fogadunk.
A tevékenységen ingyen részt vehet bárki, aki be van iratkozva a könyvtárba.

Iratkozni a könyvtárban személyesen, vagy a 0267-363018-as telefonszámon lehet.

Fotó: http://www.magyarnepmesek.eu/