Kiss Csaba: Skandináv lottó a Kovásznai Művelődési Központban

A Kézdivásárhelyi Városi Színház szeptember 22-én csütörtökön 19 órától bemutatja Kiss Csaba: Skandináv lottó című produkcióját Kolcsár József rendezésében, a Kovásznai Művelődési Központ nagytermében.
Jegyek ára felnőtteknek 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.
Helyfoglalás a 0267 340 394-es vagy a 0762 674 516-os telefonszámokon lehetséges.

Kiss Csaba marosvásárhelyi származású, Magyarországon élő drámaíró és rendező a Skandináv lottó című vígjátékában egy valós történetet, a skandináv lottó főnyereményét megnyerő házaspár életének fordulópontját meséli el és gondolja tovább egy olyan világban, ahol a szerencse könnyen jelenthet balszerencsét.

A Kolcsár József által rendezett előadásban a játék kerül előtérbe. Ez a játék azonban a nehézségből, a fájdalomból és sötétségből ered. Mert hiába hullik az ölünkbe a szerencse, ha érzelmileg nem állunk készen arra, hogy boldogok legyünk. Az előadásban a kisszerű emberek döntésképtelensége, telhetetlensége és haszonleső magatartása kimeríthetetlen lehetőséget kínál a komikus helyzetekre. Kérdés csak az, hogy vajon a 21. században is van megoldása a konfliktushelyzeteknek, pozitív kimenetele a boldogságkeresésünknek?

Rendező: Kolcsár József
Dramaturg: László Beáta-Lídia
Díszlet- és jelmeztervező: Bajkó Blanka
Ügyelő: Kovács Erzsébet

Szerepők
Kiss László – Pech
Korodi Janka-Laura – Fanni, Lány
Lung László Zsolt – Főnök Úr, Agg Pech
Orbán Levente – Vili, Pubi
Polgár Emília – Matild (Pechné), Irma