2017 november 9-én, csütörtökön 18 órától a Vigadó Művelődési Ház dísztermében Kodály-Esten vehetnek részt, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak előadásában.

Fellépnek: Krasszon Eszter - csellőművész, Hotzi Panni - zongoraművész és Kiss Judit Anna - mezzószoprán

Jegyár: 5 lej

Műsoron:
Bartók: 3 Burleszk (10') –zg.
1. Perpatvar. Presto
2. Kicsit ázottan. Allegretto
3. Molto vivo – capriccioso
Vajda: Just for you (’6) – cselló
Kodály: Meditáció Debussy egy motívuma fölött (6') – zg.
Kodály: Szóló szonáta I. tétel (’8) - cselló
Kodály Zoltán: A rossz feleség (4.30) – ének, zg
Kodály Zoltán: Mónár Anna (8.00) – ének, zg
Kodály Zoltán: Barcsai (6.30) – ének, zg
Kodály: Lírikus románc (6)– cselló, zg.

Karasszon Eszter, cselló művész
„Csellóval a világ körül.” – Gregor Pjatigorszkij könyvének címénél semmi sem jellemzi jobban Karasszon Eszter életét. A csellóművésznő fiatal kora ellenére Európa számos országában – többek között Hollandiában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Svájcban – adott már koncertet, de fellépett Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban is. Nyolcévesen a legfiatalabb versenyzőként nyert díjat első országos csellóversenyén, azóta számos hazai és nemzetközi versenyen díjazták, legutóbb 2015-ben a Nemzetközi „Popper Dávid” Csellóversenyen ért el első helyezést. 2016-ban kitüntetéssel diplomázott a Zeneakadémián. Karasszon Eszter a szóló mellett értékes kamarazenei sikereket is magáénak tudhat, kamarapartnereivel 2013-ban a Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen győzedelmeskedett. Kamarazene és szólójáték nem válik külön az életében, számára mindenfajta zene kamarazene. Rendszeresen zenél együtt Szabadi Vilmossal, akivel turnéra utaztak Kínába, nemrég pedig New Yorkban adtak közös koncertet. Az utóbbi időben egyre többet foglalkozik Sosztakovics zenéjével, a Zeneakadémia Nagytermében adott diplomahangversenyén a zeneszerző 1. csellóversenyét játszotta. Nagy hangsúllyal szerepelnek repertoárján 20. századi és kortárs magyar szerzők – Kodály, Bartók, Dohnányi, Vajda, Gárdonyi – művei. Minden olyan helyzet vonzza, ahol közelebb hozhatja az emberekhez a túlmisztifikált klasszikus zenét. Hitvallása, hogy a jó zene nem csak a koncerttermekben él, mindenhol van létjogosultsága.

Hotzi Panni, zongoraművész
2016 júniusában diplomázott a Zeneakadémia Nagytermében, majd a Zeneakadémia Doktori iskolájában folytatja tanulmányait. Debussy és Pierre Lou˙s Bilitis-dalai közti kapcsolattal, az ehhez a témához kapcsolódó művekkel foglalkozik. Szólókoncertek mellett aktív kamarazenész, gyakran lép fel közreműködőként irodalmi esteken, valamint a 2016/17-es tanévben kötelező zongorát tanított a Zeneakadémián. 2006-2009-ig minden évben fellépett a „Határon túli magyarokért” – Összetartozunk alapítvány jótékonysági koncertjein, Budapesten neves hazai művészekkel.
2009. Két alkalommal közreműködött Vásáry Tamás szólóestjein (Szegeden, és Budapesten, a Zeneakadémia Nagytermében) de játszott a Savaria Szimfonikus Zenekarral (Szombathely), a Camerata pro Musica Kamarazenekarral, szólóestet adott többek között a Művészetek Palotája Üvegtermében, a budapesti Klebelsberg Kulturkúriában, a prágai Magyar Intézetben a Piano aux Jacobins Festivalon (Toulouse, Franciaország)

Kiss Judit Anna, mezzoszoprán
Budapesten született, 1996-ban. Tanulmányait Szilágyi Olgánál kezdte. Számos énekverseny díjazottja: a Nemzetközi Simándy József Énekverseny Wagner-különdíjasa (2013), az Országos Gregor József Énekverseny I. díjasa (2014), és az Andor Éva Énekverseny III. helyezettje (2016).
Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alapszakos hallgatója, tanára Halmai Katalin.
2016-ban résztvevője volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, ahol A. Cesti: Orontea c. operájában Aristea szerepét alakította. 2017 áprilisában eredményesen szerepel Thomas Quasthoff berlini mesterkurzusán. Erőssége a dalok ihletett előadása.