Kézdi.infó - Kézdi.Infó

Kézdi.Infó

» Könyvkiállítás Szigligeti Ede születésének 200. évfordulójára

Könyvkiállítás Szigligeti Ede születésének 200. évfordulójára - A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2014. március 1-14. között, könyvkiállítás tekinthető meg Szigligeti Ede (1814-1878) születésének 200. évfordulója tiszteletére.Majdnem félszázadig tartó drámaírói pályáján több mint 100 eredeti darabot írt, melyekben a meseszövés rendkívül változatos leleményű, a technika egészen modern volt s mindig hatásos. A jellemrajzban és előadásban gyöngébb volt, mint a cselekmény fölépítésében és jelenetezésében, a költői ihletet gyakran a technikai ügyesség és a hatás eszközeivel való számító bánás pótolja. Remekeket alig alkotott, de mint a színpad költője Kisfaludy Károlytól Csiky Gergelyig ő elégítette ki kora közönségének szükségleteit.http://hu.wikipedia.org/wiki/Szigligeti_Ede

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2014. március 1-14. között, könyvkiállítás tekinthető meg Szigligeti Ede (1814-1878) születésének 200. évfordulója tiszteletére.

Majdnem félszázadig tartó drámaírói pályáján több mint 100 eredeti darabot írt, melyekben a meseszövés rendkívül változatos leleményű, a technika egészen modern volt s mindig hatásos. A jellemrajzban és előadásban gyöngébb volt, mint a cselekmény fölépítésében és jelenetezésében, a költői ihletet gyakran a technikai ügyesség és a hatás eszközeivel való számító bánás pótolja. Remekeket alig alkotott, de mint a színpad költője Kisfaludy Károlytól Csiky Gergelyig ő elégítette ki kora közönségének szükségleteit.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szigligeti_Ede

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!