Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Kovács Linda Quartet koncert az Art Caffé pincében

Kovács Linda Quartet koncert az Art Caffé pincében - Kovács Linda Quartet koncert az Art Caffé pincében, április 23-án pénteken este 21 órától. A zenekar zenéje mainstream jazzből táplálkozó modern jazz, melyben teret kap minden olyan zenei kísérletezés, amely műfajtól függetlenül, természetes módon illeszkedik elképzeléseikbe. Az együttes hangzására jellemzőek a country, blues, avantgard és free zene elemei, s ebben a zenei szövetben az ének improvizatív és játékos formában van jelen. Az érzékiség száll egy síkra a kifinomultsággal, hol latinos ritmizálásban, hol groove-os menetekben, hol pedig romantikus dalban bontakozva ki. Hangzásvilágukat az egység, a könnyedség és a fiatalosság hatja át. Lindáék összhangja mellőzi a hősködést, mentes a felesleges, pátoszos megfogalmazásoktól, saját, letisztult burkában szólal meg, melyben eredetileg is fogant. Hangszerközpontú gondolkodásuk nem divatos elvárásokra, hanem tradicionális, egyben modern életszerű megfontolásokra épít. Kortárs amerikai szerzők (Bill Frisell, Dave Holland stb.) dalai szólalnak meg modern köntösben, mellettük saját darabok alkotják a repertoárt. Mikor először meghalljuk Linda hangját, először talán Norah Jones juthat eszünkbe, de dőre dolog lenne ilyen egyszerű kapaszkodási pontot találni. Mély tónusa, lágysága, és Linda kifogástalan kiejtése egyedül önmagát jellemzi.Felállás: Kovács Linda - ének, Rácz Krisztián - gitár, Hock Ernő -  bőgő, Sárvári Kovács Zsolt - dobA Quartet 2001-ben alakult, az akkori felállás (Dés András - ütőhangszerek, Szandai Mátyás - bőgő, Lamm Dávid - gitár, Kovács Linda - ének) mára annyit változott, hogy 2003-ban Dés András kilépett a zenekarból, helyét Mihalik Ábel dobos Szandai Mátyás helyét pedig Hock Ernő vette át. A dob, mint új hangszer, jellegéből adódóan a korábbinál sokkal rockosabb hangzás magját vetette el a zeneszerzés talaján.Kovács Linda 1981. május 8-án született, gyerekkorától kezdve érdeklődik az igényes zene iránt, 8 évig zongorázott, 2 évet járt a Miskolci Konzervatóriumba, ugyanennyi időt töltött el a Kőbányai Zenei Stúdióban énekléssel, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakára, s tanulmányait jelenleg itt folytatja. 2000-ben a Nemzetközi Ifjúsági Jazzversenyen 1. helyezést ért el! 2001-től a Koala zenekarban játszott tradicionális reggae-t, ugyanebben az évben Király Martinával az Equinox nevű formációban énekeltek együtt. 2003 óta Kovács Linda a Kiss Erzsi Zenekar tagja. Inspirálói és kedvencei olyan világhírű zenészek, mint Miles Davis, Joni Mitchel, Bob Marley, vagy Cassandra Wilson.(Forrás: http://www.nana.hu/)

Kovács Linda Quartet koncert az Art Caffé pincében, április 23-án pénteken este 21 órától. A zenekar zenéje mainstream jazzből táplálkozó modern jazz, melyben teret kap minden olyan zenei kísérletezés, amely műfajtól függetlenül, természetes módon illeszkedik elképzeléseikbe. Az együttes hangzására jellemzőek a country, blues, avantgard és free zene elemei, s ebben a zenei szövetben az ének improvizatív és játékos formában van jelen. Az érzékiség száll egy síkra a kifinomultsággal, hol latinos ritmizálásban, hol groove-os menetekben, hol pedig romantikus dalban bontakozva ki. Hangzásvilágukat az egység, a könnyedség és a fiatalosság hatja át. Lindáék összhangja mellőzi a hősködést, mentes a felesleges, pátoszos megfogalmazásoktól, saját, letisztult burkában szólal meg, melyben eredetileg is fogant. Hangszerközpontú gondolkodásuk nem divatos elvárásokra, hanem tradicionális, egyben modern életszerű megfontolásokra épít. Kortárs amerikai szerzők (Bill Frisell, Dave Holland stb.) dalai szólalnak meg modern köntösben, mellettük saját darabok alkotják a repertoárt. Mikor először meghalljuk Linda hangját, először talán Norah Jones juthat eszünkbe, de dőre dolog lenne ilyen egyszerű kapaszkodási pontot találni. Mély tónusa, lágysága, és Linda kifogástalan kiejtése egyedül önmagát jellemzi.
Felállás: Kovács Linda - ének, Rácz Krisztián - gitár, Hock Ernő -  bőgő, Sárvári Kovács Zsolt - dob
A Quartet 2001-ben alakult, az akkori felállás (Dés András - ütőhangszerek, Szandai Mátyás - bőgő, Lamm Dávid - gitár, Kovács Linda - ének) mára annyit változott, hogy 2003-ban Dés András kilépett a zenekarból, helyét Mihalik Ábel dobos Szandai Mátyás helyét pedig Hock Ernő vette át. A dob, mint új hangszer, jellegéből adódóan a korábbinál sokkal rockosabb hangzás magját vetette el a zeneszerzés talaján.
Kovács Linda 1981. május 8-án született, gyerekkorától kezdve érdeklődik az igényes zene iránt, 8 évig zongorázott, 2 évet járt a Miskolci Konzervatóriumba, ugyanennyi időt töltött el a Kőbányai Zenei Stúdióban énekléssel, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakára, s tanulmányait jelenleg itt folytatja. 2000-ben a Nemzetközi Ifjúsági Jazzversenyen 1. helyezést ért el! 2001-től a Koala zenekarban játszott tradicionális reggae-t, ugyanebben az évben Király Martinával az Equinox nevű formációban énekeltek együtt. 2003 óta Kovács Linda a Kiss Erzsi Zenekar tagja. Inspirálói és kedvencei olyan világhírű zenészek, mint Miles Davis, Joni Mitchel, Bob Marley, vagy Cassandra Wilson.
(Forrás: http://www.nana.hu/)


Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!