LAJKÓ - CIGÁNY AZ ŰRBEN
2019. FEBRUÁR 22., 19 ÓRA
VIGADÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ / NAGYTEREM

A Vigadó Művelődési Ház, Vigadó Mozi vetítéssorozatának keretén belül, február 22-én, pénteken este 7 órától bemutatja LAJKÓ-CIGÁNY AZ ŰRBEN című magyar fekete komédiát, a művelődési ház nagytermében.
Jegyek a Vigadó Művelődési Ház jegypénztárában kaphatók (hétfő/szerda/péntek 11:00 és 15:00 óra, valamint kedd/csütörtök 14:00 és 18:00 óra között, illetve előadások előtt egy órával. Jegyfoglalás kizárólag a jegypénztárban lehetséges.
Telefon: 0267 / 361 081
1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

Rendező / Lengyel Balázs
Forgatókönyvíró / Lengyel Balázs, Lovas Balázs
Operatőr / Réder György
Zene / Balázs Ádám
Vágó / Kiss Wanda
Szereplők:
Lajkó – Serbán Lajos / Keresztes Tamás
Karmazsin Jenő / Gyabronka József
Pálffy Tibor
Papadimitriu Athina
Trokán Anna
Trokán Nóra
Szirtes Ági