2017. március 19-én vasárnap 18 órától, a Vigadó Művelődési Ház galériájában a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Vonósnégyes, Kökény Eszter, Dósa Csenge, Zsóter Zsófia és Tomasz Máté előadásán vehetnek részt.

Az országos és nemzetközi versenyeken díjazott fiatal muzsikusok: Kökény Eszter (hegedű), Dósa Csenge (hegedű), Zsótér Zsófia (brácsa) és Tomasz Máté (cselló) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói. 2016-ban Devich János osztályában alakítottak vonósnégyest, amellyel az együttes rövid fennállás ellenére számos eseményen, koncerten, mesterkurzuson vettek részt.
Műsoron:
Joseph Haydn: D-dúr vonósnégyes (Hob III:3 Op.1 No. 3 )
Wolfgang Amadeus Mozart: G-dúr vonósnégyes, No.14 K.387 Tavasz
Kodály Zoltán: 2. vonósnégyes
Kökény Eszter 6 éves korában kezdte hegedűtanulmányait a kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolában. 2010-ben felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. 2011-ben és 2013-ban II., majd III. díjban részesült a Fiatal Virtuózok Nemzetközi Hegedűversenyen Zágrábban. 2014-ben I. helyezést ért el a Zathureczky Ede Emlékversenyen Budapesten, 2016-ban pedig Vilniusban Nagydíjjal és Különdíjjal jutalmazták a Balys Dvarionas Nemzetközi Hegedűversenyen. Koncertezett a Szekszárdi Kamarazenekarral, a Dán Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral, a Kecskeméti Szimfonikusokkal és a Litván Filharmónia Szimfonikus Zenekarával.
Dósa Csenge jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Kokas Katalin növendéke. Kiskorától szenvedélyesen hegedül, koncerteken, versenyeken való sikeres szereplései a további muzsikálásra ösztönözték. 2016-ban felvételt nyert a Glasgowi Royal Collage-ra, reszt vett a Szicíliában, Komáromban, Dolny Kubinban szervezett nemzetközi hegedűversenyeken. Jelenleg a Duna szimfonikusokkal készül közös koncertre, amelyen Max Bruch Skót fantáziáját adja elő.
Zsótér Zsófia 2013-ban kezdte mélyhegedű-tanulmányait, s már abban az évben I. díjat nyert a temesvári Alma Cornea Ionescu euroregionális verseny 9. kiadásán. 2016 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, főtárgytanára Bársony Péter.
Tomasz Máté 1997-ben született Budapesten. Tanulmányait 2015 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatja, főtárgytanára Perényi Miklós. Az idők során különböző országos, illetve nemzetközi versenyeken ért el első vagy második helyezést. Szólistaként 2010-ben lépett fel egy gálahangversenyen a Budapesti Fesztiválzenekarral, majd a 2016-ban a Zeneakadémia Nagytermében, a Zuglói Filharmóniával.

Jegyár: 5 lej.