A Lourcine utcai gyilkosság
Szilveszteri komédia a Városi Színház előadásában

Zenés francia vígjátékkal zárja az évet a kézdivásárhelyi Városi Színház. Eugène Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című darabjának bemutatóját - Pálffy Tibor rendezésében - december 31-én, szerdán 18 órától tekinthetik meg a Vigadó Művelődési Házban.
A média akarva-akaratlanul hatalom. Egy ártalmatlannak tűnő kis információ-értékű hír olyan folyamatokat képes beindítani, melyeknek következményeit már nem lehet visszafordítani. Ehhez természetesen megfelelő táptalaj kell: Lenglumé, a főszereplő, akinek fogalma sincs, hol és hogyan töltötte az előző éjszakát.
A görbe éjszaka történéseinek felidézését nehezítik a megmagyarázhatatlan részletek, mint a főszereplő kormos kezei, ruhái között talált szőke hajfonat, ágyában horkoló régi iskolatársa. A két tárgy, egy zöld esernyő és egy O.M. monogramos zsebkendő eltűnése akkor vált ki pánikot, mikor a szereplők az újságban egy szenesasszony meggyilkolásáról olvasnak, akinek holtteste mellett a tettesek egy zöld esernyőt és egy monogramos zsebkendőt felejtettek...
Aki látta a Másnaposok sikerfilmek valamelyikét, nagyon jól tudja, hogy miről van szó. Az alapszituáció ugyanaz. Egy alkoholgőzös este eseményeinek felderítése, jónéhány komikus jelenet, és esetünkben egy gyilkosság, amely igencsak megfűszerezi a cselekményt.

Szereposztás:
Lenglumé: Fekete Zsolt
Mistingue: Lung László Zsolt
Justine: Páll Gecse Ákos
Norine: Mezei Gabriella
Potard: Orbán Levente


Díszlet- és jelmezterv: Kupás Anna
Zene: Kónya Ütő Bence
Rendező: Pálffy Tibor

Jegyek válthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában munkanapokon 8 és 16 óra között vagy az előadás előtt egy órával.
Helyfoglalás a 0267 360 179 vagy a 0729 058 197-es telefonszámok valamelyikén.