Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Max Frisch: Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul - a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása - ELMARAD

Max Frisch: Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul - a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása - ELMARAD - 2012. április 29., vasárnap 19 órátólMax Frisch: Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul - a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása.Az előadást a Tompa Pufi bérletes nézőink számára játsszuk.Max Frisch svájci drámaíró Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul, a groteszk humort sem mellőző színműve mű az illúziómentes színház gyöngyszeme. A cselekmény kibontakozása során tanúivá válunk annak, ahogyan az intellektus és kiszámíthatóság megtestesítője, egy enyhén rövidlátó doktor, tudományos pontossággal rombolja szét precízen felépített életét. Keresd a nőt – int a francia szállóige. Avagy a szekrényt, mely jelen esetben nem csupán a házasságtörő feleség börtöne, hanem további csontvázak rejtekhelye. S ezek, amint napvilágra kerülnek, lerántják a leplet a polgári életforma (ál)szent intézményéről, a házasságról.'Mire való a házasság, ha nincs őszinte viszony a házastársak között, s miért maradnak házasok, ha ez is csupán egy szerep, amit eljátszanak mások előtt? Frisch tulajdonképpen polgárpukkasztó darabokat írt. Nyelvezete közvetlen, a szereplők a színpadon, és azon túl is kilépnek a szerepükből. A direkt párbeszédek közvetlen reakcióra serkentik a közönséget - ez a történet azonban már nem a darabról szól, hanem egyéni problémájává válik a nézőnek.' - mondja az előadásról Zakariás Zalán sepsiszentgyörgyi rendező. Díszlet- és jelmeztervező György Eszter, a zenét Ardeleanu Daniel állította össze. Címszerepben fellépnek: Dávid Péter, Gulácsi Zsuzsa, további szereplők Kófity Annamária, Lung László Zsolt, Molnár Orsolya, Orbán Levente, Veres Előd.Az előadásra jegyet is lehet vásárolni, egy jegy ára 15 lej. Pedagógusoknak és nyugdíjasoknak 10 lej, diákoknak 8 lej.

2012. április 29., vasárnap 19 órától
Max Frisch: Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul - a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása.
Az előadást a Tompa Pufi bérletes nézőink számára játsszuk.
Max Frisch svájci drámaíró Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul, a groteszk humort sem mellőző színműve mű az illúziómentes színház gyöngyszeme. A cselekmény kibontakozása során tanúivá válunk annak, ahogyan az intellektus és kiszámíthatóság megtestesítője, egy enyhén rövidlátó doktor, tudományos pontossággal rombolja szét precízen felépített életét. Keresd a nőt – int a francia szállóige. Avagy a szekrényt, mely jelen esetben nem csupán a házasságtörő feleség börtöne, hanem további csontvázak rejtekhelye. S ezek, amint napvilágra kerülnek, lerántják a leplet a polgári életforma (ál)szent intézményéről, a házasságról.

"Mire való a házasság, ha nincs őszinte viszony a házastársak között, s miért maradnak házasok, ha ez is csupán egy szerep, amit eljátszanak mások előtt? Frisch tulajdonképpen polgárpukkasztó darabokat írt. Nyelvezete közvetlen, a szereplők a színpadon, és azon túl is kilépnek a szerepükből. A direkt párbeszédek közvetlen reakcióra serkentik a közönséget - ez a történet azonban már nem a darabról szól, hanem egyéni problémájává válik a nézőnek." - mondja az előadásról Zakariás Zalán sepsiszentgyörgyi rendező. Díszlet- és jelmeztervező György Eszter, a zenét Ardeleanu Daniel állította össze. Címszerepben fellépnek: Dávid Péter, Gulácsi Zsuzsa, további szereplők Kófity Annamária, Lung László Zsolt, Molnár Orsolya, Orbán Levente, Veres Előd.

Az előadásra jegyet is lehet vásárolni, egy jegy ára 15 lej. Pedagógusoknak és nyugdíjasoknak 10 lej, diákoknak 8 lej.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!