A Hargita Népe Lapkiadó 2021. március 29-én, hétfőn este 6 órakor mutatja be a gyermekeknek szánt útikönyvek, a Mesés Székelyföld könyvsorozat Háromszék, valamint Marosszék és Aranyosszék című köteteit Kézdivásárhelyen, a Vigadóban.

Annácska és Zolika kalandja ezelőtt tíz esztendővel kezdődött: a Kolozsváron élő testvérpár a szülők, a nagyszülők társaságában utazgat Székelyföldön, sorra ismerve meg Csík-, Gyergyó- és Kászonszék, majd Udvarhelyszék és Háromszék, végül Marosszék és Aranyosszék településeit. A Sarány István által jegyzett mesék, történetek a két gyermek szemszögéből mutatják be a felkeresett településeket. Annácska és Zolika alakját Péter Alpár rajzolta meg, a két kedves és eleven gyermek megjelenik az Orosz Annabella, a Fazakas Ildikó és a Váncsa Mónika képzőművészek által készített illusztrációkon is.

A Háromszék című kötetet – a sorozat negyedik részét –, akárcsak a teljes sorozatot 2021. március 29-én, hétfőn este 6 órakor mutatja be a Hargita Népe Lapkiadó Kézdivásárhelyen a Vigadóban.

Az esemény meghívottjai Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A köteteket ismerteti és Váncsa Mónika illusztrátorral, valamint és Sarány István szerzővel Sántha Attila költő, szerkesztő beszélget.

Szervező, Hargita Megye Tanácsa – Hargita Népe Lapkiadó, partnerintézmények Kovászna Megye Tanácsa és a Kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház, a kötetek megjelenését támogatta az RMDSZ és a Communitas Alapítvány, valamint a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága – Bethlen Gábor Alap.