Bemutató az Udvartér Színházban

Molnár Ferenc A testőr című, két felvonásos vígjátéka a kézdivásárhelyi Udvartér Színház 2023/2024-es évadának első bemutatója, amelyre október
13-án 19 órától várják a közönséget a Vigadó Művelődési Központ nagytermébe. Az előadásra a Kosztándi Jenő bemutatóbérlet érvényesíthető, a szabadjegyek ára 30 lej.

„Molnár Ferenc mindent tudott a szerelemről. Ismerte a kémiáját, melyből hol új életet, hol meg halálos kórt kevert ki a dramaturgiai kémialaborjában. Olyan könnyedséggel bánik a szavakkal és beszélteti szereplőit, hogy a mindenkori közönség azonnal részese lesz a játéknak, melynek csak a legördülő függöny vethet véget. És mindazt, ami a gong és az előadásvégi taps között történik a színpadon, túlzás nélkül, nevezhetjük Életnek. Nincs ez másképp A testőr című darabjában sem. A Színész mint férj mindent feltesz egy lapra, amikor a szakmáját hívja segítségül, hogy visszaszerezze elvesztettnek hitt feleségét, a Színésznőt. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe. A dolog pikantériáját az adja, hogy a férjet és a feleséget a kölcsönös szereteten kívül a színház iránti elkötelezettségük is összeköti. Szakmájukban mindketten ünnepelt művészek. A terv sikeressége éppen ezért erősen kétséges.

Meddig vagyunk hajlandók elmenni, hogy visszaszerezzük a szerelmünket?
Hányan vállaljuk, hogy közben gyerekesek, rögeszmések, érzelmileg túlfűtöttek, nevetségesek, megalázottak, gyengék, kétségbeesettek, győztesek és/vagy vesztesek leszünk? Én menthetetlenül Molnár Ferenc-rajongó vagyok. „Engem ebből már kigyógyítani nem lehet...” (Molnár Ferenc: A testőr)” – vallja Kányádi Szilárd rendező.

*
Szereposztás: Színész – Mihály János, Színésznő – Elek Ágota, Kritikus –
Kiss László, Mama – Gecse Noémi.
Ügyelő: Bangyán Réka.

Produkciós vezető: Lung László Zsolt.
Díszlet- és jelmeztervező: Bakcsi Kata.
Rendező: Kányádi Szilárd.
Az intézmény fenntartója: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala.
Főtámogató: Kovászna Megye Tanácsa.
Az arculat, plakát Hodgyai István (Hotdog) munkája.