Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Nemzedék-töredékek - Moldován Zsolt kiállítása

Nemzedék-töredékek - Moldován Zsolt kiállítása - 2011. május 19., csütörtökön 18 órától Nemzedék-töredékek - Moldován Zsolt kiállítása.Csíkszeredában (Hargita megye, RO) születtem 1968-ban, jelenleg is ott élek. Képzőművészeti ismereteimet önképzés útján szereztem, valamint a csíkszeredai Művészeti népiskolában.Amúgy gyermekkoromtól érdekelt a rajz, iskolás koromban képregényeket készítettem, fokozatosan bekapcsolódtam egy 'rajzos' társaságba, majd alkalmazott grafikával kezdtem foglalkozni, termékarculatok, cégtáblák portfólió stb. született a kezem alatt. A pasztellkrétával jóval később kerültem kapcsolatba és a festészeti technikák közül ezt kedvelem, de dolgozom olaj, akril és egyéb vegyestechnikával.Alapító tagja vagyok a gyimesfelsőloki 'Lépések színekben és formákban művészetért' alapítványnak, ami az idén ünnepli megalakulásának tizenkettedik évét.Alkotásaim nagyrészt műtermi, valamint hazai és külföldi alkotótáborokban plein-air és egyéb stílusban születnek. Témáim zömét a természet csodálatos sokszínű élményeiből merítem, munkáimmal szeretném a nézőt, harmóniával, szépséggel, a természetből áradó drámai és nyugodt hangulatok élményével gazdagítani. Ugyanakkor nem vagyok elkötelezett híve a látványelvű piktúrának, az utóbbi években az absztrakt ábrázolásmód is kedvencemé vált.Témaválasztásom kiindulási pontja a legtöbb esetben a természeti látvány. Ezen belül a képi szerkezeti problémák foglalkoztatnak. A látványt átértékelem, újra komponálom, persze megtartva az általam fontosnak vélt elemeket. Festményeim technikáját, színharmóniáját a bennem megfogalmazódott képi ábrázolási mód dönti el. Munkáimmal jelen vagyok csoportos és egyéni tárlatokon itthon és külföldön egyaránt.Moldován Zsolt

2011. május 19., csütörtökön 18 órától Nemzedék-töredékek - Moldován Zsolt kiállítása.
Csíkszeredában (Hargita megye, RO) születtem 1968-ban, jelenleg is ott élek. Képzőművészeti ismereteimet önképzés útján szereztem, valamint a csíkszeredai Művészeti népiskolában.
Amúgy gyermekkoromtól érdekelt a rajz, iskolás koromban képregényeket készítettem, fokozatosan bekapcsolódtam egy "rajzos" társaságba, majd alkalmazott grafikával kezdtem foglalkozni, termékarculatok, cégtáblák portfólió stb. született a kezem alatt. A pasztellkrétával jóval később kerültem kapcsolatba és a festészeti technikák közül ezt kedvelem, de dolgozom olaj, akril és egyéb vegyestechnikával.
Alapító tagja vagyok a gyimesfelsőloki "Lépések színekben és formákban művészetért" alapítványnak, ami az idén ünnepli megalakulásának tizenkettedik évét.
Alkotásaim nagyrészt műtermi, valamint hazai és külföldi alkotótáborokban plein-air és egyéb stílusban születnek. Témáim zömét a természet csodálatos sokszínű élményeiből merítem, munkáimmal szeretném a nézőt, harmóniával, szépséggel, a természetből áradó drámai és nyugodt hangulatok élményével gazdagítani. Ugyanakkor nem vagyok elkötelezett híve a látványelvű piktúrának, az utóbbi években az absztrakt ábrázolásmód is kedvencemé vált.
Témaválasztásom kiindulási pontja a legtöbb esetben a természeti látvány. Ezen belül a képi szerkezeti problémák foglalkoztatnak. A látványt átértékelem, újra komponálom, persze megtartva az általam fontosnak vélt elemeket. Festményeim technikáját, színharmóniáját a bennem megfogalmazódott képi ábrázolási mód dönti el. Munkáimmal jelen vagyok csoportos és egyéni tárlatokon itthon és külföldön egyaránt.
Moldován Zsolt

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!