A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Harmatfű Néptánccsoportja és a sepsiszentgyörgyi Kovászna Megyei Művelődési Központhoz tartozó Százlábú Ifjúsági Néptáncegyüttes közös folklórműsorát kínáljuk a kedves közönségnek “Zeng a lélek, zeng a szó…” címmel 2015. december 9-én, szerdán 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében „Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” (Kodály Zoltán)

Az est folyamán betekintést nyerhetünk a moldvai-, vajdaszentiványi-, palatkai-, széki-, kalotaszegi-, mezőségi valamint szászcsávási cigánytáncokba.

Énekelnek: Márkosi Lili, Stekbauer-Hanzi Réka, Gerebenes Ede
Zenélnek:
Dezső Attila – hegedű és brácsa
Dezső István – brácsa és hegedű
Lőrinc Zsolt - brácsa
Kerezsi Csongor – bőgő

A műsort összeállította Virág Imola és Virág Endre.
Az előadás támogatói: Kézdivásárhely Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Regős Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Jegyek ára 5 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.

(Sajtóközlemény: Vigadó Művelődési Ház) - www.vigado.ro, office@vigado.ro