Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Nikolai Vasilievich Gogol: Egy őrült naplója Mátray László vendégszereplésével

Nikolai Vasilievich Gogol: Egy őrült naplója Mátray László vendégszereplésével - 2013. június 9-én, 19 órától a Városi Színházban vendégszerepel Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezető színésze, Gogol: Egy őrült naplójával.Az előadásra a stúdióbérlettel rendelkező nézőinket várjuk, illetve szabadjegyek is válthatók a Vigadó jegypénztárában.Egyszerű a történet: kisszerű létezésének és elérhetetlen vágyainak szorításában egy ember megőrül. Akár mi is lehetnénk, ha nem óvakodnánk talán túlságosan is attól, hogy a normális és az abnormális között húzódó vékony határ közelébe merészkedjünk. Gogol klasszikusa a világirodalom egyik legmegrendítőbb vallomása az emberről, aki a társadalmi kötöttségek és a személyiség ellenőrizhetetlen vágyainak harcában alulmarad.Mátray László így vall előadása kapcsán: 'Sétálva az utcán, sokszor megakad a tekintetem egy-egy arcon... Minden városban vannak ilyen közismert 'félkegyelmű' emberek, akik valahogy annyi mélységet hordoznak magukban. Vajon milyen élet van mögöttük? Tudom, hogy soha nem fogok megtudni róla semmit, de elmegy mellettem, és nyomot hagy az életemben... Ezeknek az egyszerű embereknek a lelkivilágából próbálok megragadni valamit Gogol szövege által.'Rendezte és előadja: MÁTRAY LÁSZLÓFordította: CZÍMER JÓZSEFMűvészeti tanácsadó: BOCSÁRDI LÁSZLÓDramaturgiai munkatársak: MÁRTON IMOLA és NAGY B. SÁNDORFotó- és videómunkák: BARABÁS ZSOLTVilágosító: VARGHA ZSOLTHangosító: BITAI CSANÁDSúgó: DOBRA MÁRIA MAGDOLNAÜgyelő: VERESS ZSÓKAKülön köszönet ZAKARIÁS ZALÁNNAK és BALOGH ATTILÁNAK.Fotó forrás: https://www.facebook.com/tamasiaron.szinhaz

2013. június 9-én, 19 órától a Városi Színházban vendégszerepel Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezető színésze, Gogol: Egy őrült naplójával.
Az előadásra a stúdióbérlettel rendelkező nézőinket várjuk, illetve szabadjegyek is válthatók a Vigadó jegypénztárában.

Egyszerű a történet: kisszerű létezésének és elérhetetlen vágyainak szorításában egy ember megőrül. Akár mi is lehetnénk, ha nem óvakodnánk talán túlságosan is attól, hogy a normális és az abnormális között húzódó vékony határ közelébe merészkedjünk. Gogol klasszikusa a világirodalom egyik legmegrendítőbb vallomása az emberről, aki a társadalmi kötöttségek és a személyiség ellenőrizhetetlen vágyainak harcában alulmarad.

Mátray László így vall előadása kapcsán: "Sétálva az utcán, sokszor megakad a tekintetem egy-egy arcon... Minden városban vannak ilyen közismert "félkegyelmű" emberek, akik valahogy annyi mélységet hordoznak magukban. Vajon milyen élet van mögöttük? Tudom, hogy soha nem fogok megtudni róla semmit, de elmegy mellettem, és nyomot hagy az életemben... Ezeknek az egyszerű embereknek a lelkivilágából próbálok megragadni valamit Gogol szövege által."

Rendezte és előadja: MÁTRAY LÁSZLÓ
Fordította: CZÍMER JÓZSEF
Művészeti tanácsadó: BOCSÁRDI LÁSZLÓ
Dramaturgiai munkatársak: MÁRTON IMOLA és NAGY B. SÁNDOR
Fotó- és videómunkák: BARABÁS ZSOLT
Világosító: VARGHA ZSOLT
Hangosító: BITAI CSANÁD
Súgó: DOBRA MÁRIA MAGDOLNA
Ügyelő: VERESS ZSÓKA

Külön köszönet ZAKARIÁS ZALÁNNAK és BALOGH ATTILÁNAK.
Fotó forrás: https://www.facebook.com/tamasiaron.szinhaz

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!