Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Parasztopera - Pintér Béla és Társulata előadásában a Vigadó nagytermében

Parasztopera - Pintér Béla és Társulata előadásában a Vigadó nagytermében - A Pintér Béla és Társulatát ma az egyik legjelentősebb és leginvenciózusabb színházi alkotóműhelyként tartják számon Magyarországon és külföldön is. Nagysikerű, díjnyertes darabjukat, a Parasztoperát április 4-én, pénteken 19 órától a Gábor Áron bérletesek, 5-én, szombaton 19 órától pedig a Toldi bérletesek tekinthetik meg a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.Az előadásra jegyeket is lehet váltani felnőtteknek 20, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.Jegyekért érdeklődni a Vigadó szervezőirodájában lehet munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy a 0267-360179 illetve 0729-058197 telefonszámok valamelyikén.'A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!'Pintér BélaAz egyedülállóan sokoldalú színházi alkotó, Pintér Béla célja, hogy társulatával együtt, a társadalom és saját személyének kritikus-ironikus megfigyelései alapján, a klasszikus drámai hagyományra épülő, eredeti, kortárs, a mai magyar társadalmat érintő, egyszerre megrázó és szórakoztató színpadi műveket hozzon létre.Szereposztás:A vőlegény - Pintér Béla Anyja - Baranyi Szilvia Apja - Tóth József Mostohatestvére - Enyedi Éva A menyasszony - Nagy-Abonyi SaroltaAnyja - Szalontay Tünde Apja - Bencze Sándor Állomásfőnök - Thuróczy Szabolcs Az idegen - Deák TamásZenészek: Darvas Benedek - csembaló Nyíri László - hegedű Pelva Gábor - hegedű Veér Bertalan - hegedű Póta György - bõgõDíszlet: Horgas Péter, Tamás Gábor Jelmez: Benedek Mari Fény: Varga LászlóTechnikus: Kulifay TamásKorrepetitor: Berecz BeaGazdasági munkatárs: Inhaizer GyulaProdukciós munkatárs: Hidvégi AnnaRendező munkatársa: Hajdú RoziZeneszerző: Darvas Benedek Írta és rendezte: Pintér BélaBemutató: 2002. október 19.Korhatár: 16 évDíjak:Színikritikusok díja, 2003: Az év legjobb zenés előadásaVidor Fesztivál Nyíregyháza, 2003: PULCINELLA-DÍJ - A kivételes összhangzatértKontakt Nemzetközi Fesztivál, Torun, 2005: A színházi nyelv megújításáért és legjobb zenéért járó díj

A Pintér Béla és Társulatát ma az egyik legjelentősebb és leginvenciózusabb színházi alkotóműhelyként tartják számon Magyarországon és külföldön is. Nagysikerű, díjnyertes darabjukat, a Parasztoperát április 4-én, pénteken 19 órától a Gábor Áron bérletesek, 5-én, szombaton 19 órától pedig a Toldi bérletesek tekinthetik meg a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.
Az előadásra jegyeket is lehet váltani felnőtteknek 20, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.
Jegyekért érdeklődni a Vigadó szervezőirodájában lehet munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy a 0267-360179 illetve 0729-058197 telefonszámok valamelyikén.

"A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.
Akinek tetszik, nézze meg többször is! 
Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!"
Pintér Béla

Az egyedülállóan sokoldalú színházi alkotó, Pintér Béla célja, hogy társulatával együtt, a társadalom és saját személyének kritikus-ironikus megfigyelései alapján, a klasszikus drámai hagyományra épülő, eredeti, kortárs, a mai magyar társadalmat érintő, egyszerre megrázó és szórakoztató színpadi műveket hozzon létre.

Szereposztás:
A vőlegény - Pintér Béla 
Anyja - Baranyi Szilvia 
Apja - Tóth József 
Mostohatestvére - Enyedi Éva 
A menyasszony - Nagy-Abonyi Sarolta
Anyja - Szalontay Tünde 
Apja - Bencze Sándor 
Állomásfőnök - Thuróczy Szabolcs 
Az idegen - Deák Tamás
Zenészek: 
Darvas Benedek - csembaló 
Nyíri László - hegedű 
Pelva Gábor - hegedű 
Veér Bertalan - hegedű 
Póta György - bõgõ
Díszlet: Horgas Péter, Tamás Gábor 
Jelmez: Benedek Mari 
Fény: Varga László
Technikus: Kulifay Tamás
Korrepetitor: Berecz Bea

Gazdasági munkatárs: Inhaizer Gyula
Produkciós munkatárs: Hidvégi Anna
Rendező munkatársa: Hajdú Rozi
Zeneszerző: Darvas Benedek 
Írta és rendezte: Pintér Béla

Bemutató: 2002. október 19.
Korhatár: 16 év

Díjak:
Színikritikusok díja, 2003: Az év legjobb zenés előadása
Vidor Fesztivál Nyíregyháza, 2003: PULCINELLA-DÍJ - A kivételes összhangzatért
Kontakt Nemzetközi Fesztivál, Torun, 2005: A színházi nyelv megújításáért és legjobb zenéért járó díj

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!