Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Pro Historia előadás - Székely jelképek a háromszéki címerekben

Pro Historia előadás -  Székely jelképek a háromszéki címerekben - 2012. április 13., pénteken 19 órától Pro Historia - előadás a kézdivásárhelyi EMI szervezésébenSzékely jelképek a háromszéki címerekben, meghívott előadó Szekeres Attila István heraldikusPro Historia címmel tizenöt előadásból álló rendezvénysorozatot indított útjára az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete Háromszék városaiban. A témák történelmünk közelebbi és távolabbi eseményeihez, neves személyiségekhez vagy intézményekhez kötődnek, az előadók zömmel itt élő szakemberek: muzeológusok, tanárok, történészek, újságírók, utazók - a célközönség pedig a fiatalság.Az első Pro Historia előadója Bedő Zoltán közíró, újságíró, szerkesztő, az Incze László Egyesület egyik alapítója, a múzeum névadó ötletgazdáinak és kezdeményezőinek egyike volt, aki Miért viselje Incze László nevét a Céhtörténeti Múzeum? témában szólalt fel a kézdivásárhelyi közönség előtt. A második Pro Historia előadója Dimény Attila néprajzi muzeológus, a kolozsvári Magyar Néprajz és Kulturális Antropológia tanszék doktorandusa volt, aki 'Kézdivásárhely egyesületi élete 1842-1948 között' címmel tartott előadást.

2012. április 13., pénteken 19 órától Pro Historia - előadás a kézdivásárhelyi EMI szervezésében

Székely jelképek a háromszéki címerekben, meghívott előadó Szekeres Attila István heraldikus
Pro Historia címmel tizenöt előadásból álló rendezvénysorozatot indított útjára az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete Háromszék városaiban. A témák történelmünk közelebbi és távolabbi eseményeihez, neves személyiségekhez vagy intézményekhez kötődnek, az előadók zömmel itt élő szakemberek: muzeológusok, tanárok, történészek, újságírók, utazók - a célközönség pedig a fiatalság.

Az első Pro Historia előadója Bedő Zoltán közíró, újságíró, szerkesztő, az Incze László Egyesület egyik alapítója, a múzeum névadó ötletgazdáinak és kezdeményezőinek egyike volt, aki Miért viselje Incze László nevét a Céhtörténeti Múzeum? témában szólalt fel a kézdivásárhelyi közönség előtt. A második Pro Historia előadója Dimény Attila néprajzi muzeológus, a kolozsvári Magyar Néprajz és Kulturális Antropológia tanszék doktorandusa volt, aki "Kézdivásárhely egyesületi élete 1842-1948 között" címmel tartott előadást.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!