A tavalyi sikeres Bach koncertsorozat után ismét Kézdivásárhelyre érkezik Magyarországról Rákász Gergely koncertorgonista, aki ezúttal Mozart zenéjét hozza el nekünk 2016. április 18-án, hétfőn 18 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermébe.

„Amíg számomra Bach az Univerzum rendje, addig Mozart Isten mosolya.
Nem fensőbbséges, leereszkedő, hanem az élet rendjét ismerő a szem sarkából induló derűs mosoly, ahogy elnézi, amint mi emberek idelenn kapálózunk.” – így ír Rákász Gergely 2016-os Mozart hangversenyeiről

Rákász Gergely kulturális nagykövet, szülővárosa Győr, Templomos Lovag, és a koncertjein úgy mesél a klasszikusokról, hogy a résztvevők úgy érzik zenei időutazáson vannak.
A darabok között elhangzó – a művész védjegyévé vált – zenetörténeti kommentárok tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így nem csak a muzsikát élvezhetjük, de az adott korszakból, Amadeus életéből is pillanatképet kapunk. Ideális esemény azoknak, akik szeretik minden nap valami újdonsággal bővíteni ismereteiket, miközben az este egy lelki akkumulátortöltő, amely után minden bizonnyal napokig kiegyensúlyozottan mosolyogni fog.

A programban Mozart mellett a romantika nagy alakjai közül Liszt Ferenc, Cesar Franck és Beethoven művei szerepelnek még.

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2016-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t.
Hangversenyein nem csak varázslatos játékával, de a zenetörténet izgalmas és színes meséivel is rabul ejti közönségét. Hét szólóalbuma jelent meg.

Web: www.rakaszgergely.hu
Facebook: www.facebook.com/rakaszgergely

Jegyek ára 20 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.