A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2023. május 20-án (szombat) 19 órától, Rákász Gergely: Parádé és pompa című orgonaestjén vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A koncert vendégművésze Dénes Dorottya Sepsiszentgyörgyi Csellista, a Rákász Gergely Alapítvány fiatal tehetsége.

Bemutatjuk Rákász Gergely új, egyedi FUTURE ORGAN hangszerét, amely megjelenésében egy távoli galaxis felé induló kecses űrhajót idéz, hangzásában pedig a legnagyobb katedrálisok szent csendjeitől az ott felállított gigászi hangszerek morajló hangtömegéig mindent a hallgatók elé tár.
Hatodik évadjában a Lords Of The Organ alapkoncepciója érvényesül, amelyben a hangszer a show arcát mutatja. A Gladiátorok indulójával az ókori Róma cirkuszaiba, Elgar – Parádé és Pompájával a Királynő előtt tetszelgő angol tisztek elegáns felvonulásaira, Dvořák Largojával pedig az Újvilágba látogatunk el.

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Bach és César Franck idézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan mutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit.

Várjuk szeretettel!
Jegyár: 40 lej