Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Ritók Lajos debreceni festőművész egyéni kiállítása

Ritók Lajos debreceni festőművész egyéni kiállítása - Ritók Lajos debreceni festőművész egyéni kiállítása nyílik március 11-én, pénteken  17 órától  a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban.Nagyváradon születtem 1968. május 16-án. Iskoláimat is ott végeztem, majd 1989-ben  Debrecenbe települtem át . A Nagyváradi Képzőművészeti Egyetem Festészeti és Szobrászati szakán végeztem 2008-ban. Portré rajzok, olajfestmények, szén- és ceruzarajzok, vázlatok egyre gyűltek, amikor 2007-ben „Élettérkép” címmel megnyílt életem első önálló kiállítása a DOTE Galériában, ahol közel 50 grafika volt látható. Rajzaim, grafikáim egyszerű embereket ábrázolnak kiragadva őket életük egy pillanatában, helyzetében. Arckifejezésük, ráncaik, tekintetük elárulja egész élettörténetüket. 2007-től kezdődően 27 alkalommal láthatta a közönség itthon és külföldön egyaránt. Minden évben részt veszek hazai és külföldi alkotó táborokban.A portré rajzaim egy nagyobb válogatás után bölcs mondásokkal és érdekes gondolatokkal párosítva 2008-ban kerültek a nagyközönség elé könyv formájában, saját szerkesztésemben.2009-ben nagy megtiszteltetésként ért a méltán világhírű Nagybányai Festő Iskola kortárs festők körének meghívása, ahol egyéni kiállításra kaptam lehetőséget, mintegy 41 alkotásom bemutatására.„Célom úgy rajzolni, hogy minél mélyebben elmerülök, azokban a dolgokban, amik bennem tombolnak. Keresni szüntelenül, fáradhatatlanul a pillanatot, amikor a vonal is elfárad és hozzám társul. Megszelídíteni a vonalat, és úgy sétálni vele, ahogyan a természet engedi, néha engedetlenül, néha fáradtan, de ritkán engedelmesen, ahogyan a csodák történnek. Megpróbálni beszélni a saját eszközeimmel, őszintén az ember sorsáról és körülöttük lévő dolgokról is, mindezekkel elfogadni és megbékélni velük. Felfedezni, érezni azt az energiát, ami nagyon mélyen valahol csak nekünk szól…”Ritók LajosRitók Lajos alkotásai megtekinthetők weboldalán: www.ritoklajos.com

Ritók Lajos debreceni festőművész egyéni kiállítása nyílik március 11-én, pénteken  17 órától  a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban.



Nagyváradon születtem 1968. május 16-án. Iskoláimat is ott végeztem, majd 1989-ben  Debrecenbe települtem át . A Nagyváradi Képzőművészeti Egyetem Festészeti és Szobrászati szakán végeztem 2008-ban. 

Portré rajzok, olajfestmények, szén- és ceruzarajzok, vázlatok egyre gyűltek, amikor 2007-ben „Élettérkép” címmel megnyílt életem első önálló kiállítása a DOTE Galériában, ahol közel 50 grafika volt látható. Rajzaim, grafikáim egyszerű embereket ábrázolnak kiragadva őket életük egy pillanatában, helyzetében. Arckifejezésük, ráncaik, tekintetük elárulja egész élettörténetüket. 2007-től kezdődően 27 alkalommal láthatta a közönség itthon és külföldön egyaránt. Minden évben részt veszek hazai és külföldi alkotó táborokban.

A portré rajzaim egy nagyobb válogatás után bölcs mondásokkal és érdekes gondolatokkal párosítva 2008-ban kerültek a nagyközönség elé könyv formájában, saját szerkesztésemben.

2009-ben nagy megtiszteltetésként ért a méltán világhírű Nagybányai Festő Iskola kortárs festők körének meghívása, ahol egyéni kiállításra kaptam lehetőséget, mintegy 41 alkotásom bemutatására.

„Célom úgy rajzolni, hogy minél mélyebben elmerülök, azokban a dolgokban, amik bennem tombolnak. Keresni szüntelenül, fáradhatatlanul a pillanatot, amikor a vonal is elfárad és hozzám társul. Megszelídíteni a vonalat, és úgy sétálni vele, ahogyan a természet engedi, néha engedetlenül, néha fáradtan, de ritkán engedelmesen, ahogyan a csodák történnek. Megpróbálni beszélni a saját eszközeimmel, őszintén az ember sorsáról és körülöttük lévő dolgokról is, mindezekkel elfogadni és megbékélni velük. Felfedezni, érezni azt az energiát, ami nagyon mélyen valahol csak nekünk szól…”

Ritók Lajos

Ritók Lajos alkotásai megtekinthetők weboldalán: www.ritoklajos.com

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!