Sárik Péter Trió x Beethoven műveinek jazz-feldolgozásai.

Különleges, ezúttal nagytermi koncerten vehetünk részt a 26. VIGADÓ HANGSZÍN alkalmából. 2016. május 5-én, csütörtök 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban lép színpadra a Sárik Péter Trió, akik Beethoven műveit fogják bemutatni jazz-feldolgozásban.
A Sárik Péter Trió a saját szerzemények bemutatása mellett hosszú évek óta játszik műfajtól független jazz-átiratokat. A Beethoven program a nagy sikerű Jazzkívánságműsor sorozat folytatása, melyben felidézik azt a kort, mikor az improvizáció még a klasszikus zene szerves része volt.
"Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy, ha a Mester ma élne, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál. Bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és pop zene új stílusjegyeit. Az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket." (Sárik Péter)

A koncert repertoárjában Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei szerepelnek.

A zenekar tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (bőgő, basszusgitár), Gálfi Attila (dob).

Jegyek ára 10 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával.

A kézdi.infó 2 db 2 szémelyes jegyet sorsol ki a hozzaszólók között 2016 május 3-án.